Haber Arşivi

Koronavirüste vakalar düşüyor! İşte tam kapanma sonrası...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri sonrasında Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan kararlar kapsamında tam kapanmaya gidildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat açıkladığı tam kapanma tedbirlerinde şu ana kadar düşüş trendi devam ediyor. Ancak Koronavirüs de direncini sürdürüyor. Bu noktada 17 günlük tam kapanma sonrasında istenen düşüş sağlanır ve vakalar 5 binin altına gerilerse yaza rahat girebilmek için sıkı tedbirler esnetilecek ve kontrollü normalleşme ya da kontrollü sosyal hayat benzeri bir döneme geçilecek.

2 Mayıs 2021 Pazar   19:07:05

THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in kaldığı adresler tespit edildi

Kripto para firması THODEX'in firari CEO'su Faruk Fatih Özer'i arama çalışmaları titizlikle devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonucu Özer'in 4 adreste konakladığı belirlendi.

2 Mayıs 2021 Pazar   18:52:16

İstanbul kana bulayacaklardı! Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında karar verildi...

İstanbul otogarında 5 kilogramlık 6 plastik patlayıcı ele geçirilmesine ilişkin mahkemeye sevk edilen 3 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   18:46:17

İstanbul Halk Ekmek'ten çivili ekmek!

İBB'ye ait İstanbul Halk Ekmek büfelerinden ekmek alan bir vatandaş korkunç manzarayla karşılaştı. Yediği ekmeğin içinden çivi çıktı.

2 Mayıs 2021 Pazar   17:54:49

Başkan Erdoğan'dan taziye mesajı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan'ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

2 Mayıs 2021 Pazar   17:35:42

Kemal Kılıçdaroğlu'nun '15 Temmuz' açıklamasına tepkiler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nda bulunan darbecilere ait tankların arasından geçmesine ilişkin "Ben (zırhlı aracın yanından yürüyerek) geçtim” şeklindeki açıklamalarına AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili avukat M. Emin Akbaşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen tepki gösterdi. Akbaşoğlu “Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu? ifadelerini kullanırken Şen, "Sayın Erdoğan namert köprülerinden geçmez, o köprüleri milletimizle birlikte yıkıp geçer sayın Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

2 Mayıs 2021 Pazar   17:04:10

Koronavirüsün çıktığı Vuhan'da müzik festivali

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan eyaletinde, müzik festivali düzenlendi.

2 Mayıs 2021 Pazar   16:22:39

Tuzla Belediyesi'nden anlamlı hareket! İhtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçları ödendi!

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzlalı hayırsever iş insanlarını bir araya getirerek, bir Osmanlı geleneği olan “zimem defteri” uygulaması ile ilçe genelindeki birinci derece ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarını ödedi.

2 Mayıs 2021 Pazar   15:42:35

Başkan Erdoğan Yıldırım'ın cenazesine katıldı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın babası Ahmet Galip Yıldırım (88) bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Marmara İlahiyat Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı...

2 Mayıs 2021 Pazar   15:25:26

Bakan Varank'tan Ali Babacan'a yanıt: Fren Ali ama neye? Sanayiye olmasın sakın?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Fotokopi çektiğimiz A4 kağıdını önlü arkalı kullanarak tasarruf ettiğimiz günlerde benim için "Fren Ali" demişlerdi." sözlerine Twitter'dan yanıt verdi. Bakan Varank, "Mercedes harici araca burun kıvıran, Londra-Vaşington gezilerinde kalacağı otelin yıldız sayısıyla ilgilenen bir geçmişi olmasa bu mütevazılık numarasına ben bile kanabilirdim." dedi.

2 Mayıs 2021 Pazar   15:12:31

MSB duyurdu: 2 terörist etkisiz...

MSB: Pençe-Yıldırım operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist, Atak helikopterimizle etkisiz hale getirildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   15:05:39

HDP, TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarını eleştirdi

PKK'nın kökünü kazımak için Irak'ın kuzeyinde başlatılan operasyonlar için HDP, operasyonların durdurulmasını talep etti.

2 Mayıs 2021 Pazar   14:34:40

Operasyon sonrası Sedat Peker'den ilk açıklama! İsim verdi

Evine yapılan operasyonun ardından bir açıklama yayınlayan Sedat Peker, operasyonun arkasında olduğunu iddia ettiği kişiyi açıkladı.

2 Mayıs 2021 Pazar   14:24:49

16 ülkeden gelenlerden PCR testi istenmeyecek

Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibariyle aralarında İngiltere, Ukrayna ve Çin'in de bulunduğu 16 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek.

2 Mayıs 2021 Pazar   14:07:51

Halk TV alkol ve pırasayı bir tuttular

Halk TV canlı yayınına katılan avukat Can Atalay, sağlığa olan zararı bilimsel olarak kanıtlanmış alkolden ‘gıda’ diye söz ederek alkolü pırasa ile aynı kefede değerlendirdi.

2 Mayıs 2021 Pazar   13:23:14

İçişleri'nden muafiyet belgesi açıklaması!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tam kapanma sürecinde; 2 Mayıs saat 11.00 itibarıyla e- devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e- başvuru sisteminden muafiyet kapsamında olan sektör çalışanlarına yönelik toplam 2 milyon 52 bin 86 “çalışma muafiyet izni belgesi” düzenlenmiştir" denildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   13:04:08

İstanbul'da 5 kilo patlayıcıyla yakalanmışlardı! PKK'lı teröristler adliyeye sevk edildi

Son dakika bilgisine göre İstanbul’da beş kilogram patlayıcıyla suçüstü yakalanan bölücü terör örgütü PKK’lı üç terörist adliyeye sevk edildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   12:58:37

İtalya basını: Afrika'yı Türkiye'ye kaptırdık

İtalyan haber sitesi Inside Over, Türkiye'nin Afrika'da artan etkinliğine dair bir haber yayımladı. Haberde "İtalya'nın Afrika'yı Türkiye'ye kaptırdığı" belirtilerek "Osmanlılar, Akdeniz'i çevreleyen Arap limanlarından Sahel'e ve Afrika Boynuzu'ndan Ümit Burnu'na kadar inşa ettikleri kara kıtaya, Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile yeniden girdi" denildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   12:36:59

Alman basınının Türk polisi hakkında algı oluşturma çabası

Türkiye ve Almanya'daki 1 Mayıs yürüyüşlerini aktaran Bild'in, iki ülke polisi hakkındaki ifadeleri dikkat çekti.

2 Mayıs 2021 Pazar   12:22:00

İkinci Whatsapp krizi kapıda!

8 Şubat’ta Türkiye’deki kullanıcılarına “gizlilik sözleşmesi” dayatan WhatsApp tepkiler üzerine bunu 15 Mayıs’a ertelemişti. O dönemde WhatsApp’tan kaçanların yerli olduğu için ilk tercih ettiği uygulama BİP maalesef beklentileri karşılayamadı. 15 Mayıs yaklaşırken yine kriz yaşanabilir.

2 Mayıs 2021 Pazar   12:18:51

Rus donanması boğazdan geçti!

Rus Donanmasına ait RFS 499 borda numaralı "Admiral Makarov" gemisi boğazdan geçti. Admiral Makarov isimli gemiye Sahil Güvenlik botu eşlik etti

2 Mayıs 2021 Pazar   12:16:33

PKK HDP iş birliği o raporla bir kez daha gözler önüne serildi! PKK'ya katılan kadınların yüzde 49'una HDP aracılık etti!

Eli kanlı terör örgütü PKK ile siyasi kanadı HDP arasındaki kirli iş birliği İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın hazırladığı raporla birkez daha ortaya çıktı. "PKK/KCK'nın Kadını ve Kadın Kimliğini İstismarı" raporunda, terör örgütünce kaçırılarak dağa götürülen 10-18 yaşlarındaki kız çocuklarına uygulanan cinsel istismar, taciz, fiziksel ve psikolojik şiddetin boyutları ortaya çıkarılırken PKK'ya katılan kadınların yüzde 49'una HDP aracılık ettiği belirtildi.

2 Mayıs 2021 Pazar   11:56:16

Bilim Kurulu Üyesi İlhan tarih verdi: Hedeflenen grup aşılanırsa 29 Ekim'de rahatlarız

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tedbirlere uyum ve hedeflenen grupların aşılanması ile ekim sonunda rahat bir nefes alınabileceğini söyledi. Prof. Dr. İlhan, "Tam kapanma ile beraber rakamlar iyi bir düzeye gelirse, 40 yaş altı vatandaşların aşılanması haziran sonuna kadar, 20 yaş üzeri gençlerimizin aşılanması güz döneminde gerçekleşirse, güz döneminde daha iyi zamanlar görebiliriz, bunun için de belki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı iyi bir tarih olarak düşünebiliriz" dedi.

2 Mayıs 2021 Pazar   11:03:36

Bakan Akar duyurdu: 44 terörist...

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar'la Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde denetlemede bulundu. Akar, "Burada çok önemli görevler yapıyorsunuz. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız. Bir an önce barışı ve huzuru burada sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

2 Mayıs 2021 Pazar   10:54:33

MİT ve Emniyetten kritik operasyon! DEAŞ’ın kilit ismi İstanbul’da yakalandı

Son dakika haberine göre Suriye'de 2 yıl önce öldürülen DEAŞ lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin en çok güvendiği kilit isimler arasında yer alan ve örgütün sözde "askeri yapılanması"nın başında bulunan 'Basim' kod adlı Afganistanlı terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı ve polisin düzenlediği ortak operasyonla İstanbul'da yakalandı.

2 Mayıs 2021 Pazar   10:47:58

 1  2  ...  587  588  589  ...  590  591