Haber Arşivi

Bilim Kurulu'ndan tavsiye! Hafta sonu yasağına 'şartlı' kaldırma!

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararlarında vatandaşlara güzel haberler çıktı. Uzmanlar, lokanta ve kafelerin sosyal mesafe kuralına göre açılmasını, hafta sonu yasağının ise 'şartlı' kaldırılmasını tavsiye etti.

28 Mayıs 2021 Cuma   12:01:39

Alman DW'den Taksim Camii hazımsızlığı!

Başkan Erdoğan’ın 27 yıl önce Taksim’de işaret ettiği noktada 2017 yılında temeli atılan Taksim Camii bugün Cuma namazı ile açılıyor. Tarihi açılıştan rahatsız olan güruh yine şaşırtmadı. Daha önce de Ayasofya’nın ibadete açılmasından rahatsız olan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, bu kez de Taksim Camii ile ilgili provokatif bir habere imza attı. İşte detaylar…

28 Mayıs 2021 Cuma   12:00:51

Taksim Camii açıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası İstanbul'un fethine de bir hediyedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Taksim Camii'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim Camisi'ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir'e verilen bir selam, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum. Burası İstanbul'un fethine de bir hediyedir" dedi.

28 Mayıs 2021 Cuma   11:48:20

Başkan Erdoğan'ın açılışına katılacağı Taksim Cami'nin özellikleri...

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan Taksim Camii cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Aynı anda 2 bin 250 kişinin ibadet edebileceği cami, mühendislik açısından birçok yeni özelliği barındırıyor. Taksim Cami'sinde Türkiye'de ve dünyada sayılı uygulamalardan olan Top-Down yöntemi kullanıldı. Cami, Taksim Meydanı'nın sembollerinden biri olacak. Cami, aynı zamanda Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Taksim Maksemiyle de Taksim Meydanı'nda ayrı bir bütünlük oluşturdu. İşte Taksim Cami özellikleri ile ilgili tüm detaylar...

28 Mayıs 2021 Cuma   11:44:54

Dünyanın en pahalı otomobili: Rolls-Royce Boat Tail

İngiliz lüks araç üretici Rolls-Royce'un yeni otomobili, 20 milyon sterlinlik fiyatı ile dünyanın en pahalı otomobili oldu.

28 Mayıs 2021 Cuma   11:42:34

'CHP’li belediye muhtarlığımıza darbe yaptı'

31 yıldır aynı yerde hizmet veren muhtarlığın CHP’li belediye tarafından “Mali Hizmetler Müdürlüğü” bünyesine alınacağı gerekçesiyle tahliye edilme kararı tepkilere neden oldu. Muhtar Göktürk Güngör, “CHP’li belediye muhtarlığımıza darbe yapmıştır” dedi.

28 Mayıs 2021 Cuma   11:12:27

Mehmet Ali Erbil'den 12 bin dolarlık hediye

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, evinde yaralanmasının ardından sağlık sorunları ile boğuştuğu dönemde yanından hiç ayrışmayan yakın arkadaşı Ercan Avşar'ın doğum günün kutlarken hediyesi ile dikkatleri üzerine çekti. Ercan Avşar'a 12 bin dolarlık saat hediye eden Mehmet Ali Erbil, sosyal medyada gündem oldu. Saati gören Avşar, 'Ciddi misin, gerçek mi bu?' sözleri ile şaşkınlığını dile getirdi.

28 Mayıs 2021 Cuma   11:09:40

Asena böyle rezil oldu!

Evlendikten sonra eşiyle birlikte yurt dışına yerleşen oryantal Asena, sosyal medyayı aktif kullanan isimler arasında yerini alıyor. Birçok ünlü ismin fotoğraflarında başvurduğu photoshop'u abartan Asena sosyal medyanın diline düştü. Asena'nın paylaşımı yorum yağmuruna tutuldu.

28 Mayıs 2021 Cuma   11:06:19

Bakan Dönmez'den "yeni keşif" açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Son bir ayda yaptığımız yeni keşiflerle gerek Güneydoğu'da gerekse Trakya'da günlük 6 bin 800 varillik bir üretim artışı sağlamış olduk. Geçtiğimiz yıl ortalama üretimimiz 51 bin 600 varildi. Bu yıl bu keşiflerle 60 bin varilin üstüne çıkmış olacağız. Hedefimiz 2023'te 100 bin varile çıkmak."

28 Mayıs 2021 Cuma   11:03:10

ABD'den Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Türk mevkidaşı Sedat Önal ile yaptığı görüşmeye dair açıklama yaptı.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:58:39

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan sıkı duruş mesajı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini bildirerek, "Sıkı parasal duruş enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve finansal piyasa gelişmeleri bağlamında dışsal ve geçici oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir." dedi.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:56:36

Sosyal medya devi Twitter ücretli üyelik modelini tanıttı: İşte fiyatı ve özellikleri

Tüm dünyada milyonlarca kullancısı bulunan ve gelir yaratmakta zorlanan sosyal paylaşım sitesi Twitter, ücretli üyelik modelini tanıttı. Twitter Blue adı verilen bu model bazı ülkelerde kullanıma sokuldu. Peki, Twitter'ın ücreti ne kadar oldu? Hangi özellikler ücretli? İşte sosyal medya devi Twitter'ın yeni ücretli modeli.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:52:08

Peribacaları yok olma tehlikesi altında!

Türkiye’de dört ila 15 yıl arasında kuraklık bekleniyor. Konya ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, iklim değişikliğiyle birlikte peribacaları gibi doğal kültür varlıkları da hızla aşınıp yok olma tehlikesi altında olduğunu ifade etti.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:50:53

'Yeni modeli hazırlarken Türkiye'nin tecrübesinden faydalandık'

Fas, yeni ekonomik modeli hazırlarken Türkiye'nin tecrübelerinden faydalandıklarını açıkladı.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:44:17

Meteorolojiden İstanbul ve birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! 28 Mayıs hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava durumuyla ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul ve birçok ilde sağanak ve gök görültülü sağanak yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşlar sel,su baskını,yıldırım,yerel dolu yağışı,yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı. İşte il il hava durumu raporu.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:38:55

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'dan 'seçim barajı' açıklaması

'Seçim Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "Dünya örneklerinde özellikle Avrupa Konseyi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin baraj değerlendirmesine baktık; '5 mi, 7 mi, 10 mu olsun' tartışması çok gerçekçi bir tartışma. Biz bunu tartışıyoruz. Genel kanaatimiz, barajın indirilmesi yönünde" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:36:49

İzmir'de Ali Babacan’a 'davanı sattın' tepkisi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın “Davanı sattın” tepkisiyle karşılaştı.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:31:45

23 Nisan'da çizdiği AK Parti logosuyla beğeni toplamıştı! Başkan Erdoğan Simay ile buluştu...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel çizdiği AK Parti logosuyla gündeme gelen 6'ncı sınıf öğrencisi Simay Özen ile bir araya geldi. Özen, AK Parti için tasarladığı logoyu çerçeveleterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:29:54

Alman DW'den Taksim Camii'nin açılış gününde provokatif haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı seçimleri öncesi Taksim’de 27 yıl önce işaret ettiği noktada temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii, bugün cuma namazıyla ibatede açılıyor. Daha önce Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasından rahatsızlık duyan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, bu kez de Taksim Camii ile ilgili provokatif bir habere imza attı. Taksim'e cami yapılmasının toplumun duyduğu ihtiyaçtan kaynaklanıp kaynaklanmadığının tartışmalı olduğunun iddia edildiği haberde, projenin siyasal iktidar için ideolojik ifadeler taşıdığına dikkat çekildi.

28 Mayıs 2021 Cuma   10:23:40

Adalet Bebek! Minik avukat Beliz

Sosyal medyada sempati kazanan ve bir anda gündem olan anne kızın birlikte ofis ve adliyede geçen 1.5 yılı. Bu süre zarfında minik Beliz, müvekkil görüşmesine, bilirkişi incelemesi ve keşif icrasına dahil olup toplantılara katıldı, savcılık şikayetleri ve ifadelerde bulundu. Daha da önemlisi, minik temsili cübbesini giyip duruşmaya katılarak herkesin ilgi odağı oldu.

28 Mayıs 2021 Cuma   09:56:15

Yerli VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama: Yakında başlıyor...

Koronavirüs ile mücadele farklı marka aşılarla etkin bir şekilde sürerken, yerli aşı çalışmaları da hız kazandı. Türkiye, geleneksel aşı odeli olan inaktif aşıda son aşamaya gelirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ile çalışmaları süren VLP aşıda da önemli bir mesafe kat etti. Bakanlıktan bugün aşının faz-2 çalışmaları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamada, "Yakında başlıyor" denildi.

28 Mayıs 2021 Cuma   09:46:10

Eskişehir Belediyesi'nden 'ağaç diken genç ve çocuk heykeli'

CHP'li Eskişehir Belediyesi, yaptığı peyzaj ve park düzenlemesinin ardından Hicri Sezen Bulvarı girişine ağaç diken genç ve çocuk heykeli yaptı.

28 Mayıs 2021 Cuma   09:25:40

Taksim Camii Başkan Erdoğan'ın katılacağı törenle ibadete açılıyor

İstanbul Beyoğlu’nda yarım asırlık hayal gerçek oluyor. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Mimarı Şefik Birkiye ile Selim Dalaman’ın yaptığı Taksim Camii, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün ibadete açılıyor. Camide dünyada sayılı uygulamalardan olan Top-Down yöntemi kullanıldı. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

28 Mayıs 2021 Cuma   09:20:01

İBB'den hayali konserde milyonluk vurgun!

İstanbul'dan "bu kadarına pes" dedirten son dakika haberi... CHP’li İBB’nin konser vurgunu, Denetim Komisyonu Raporu’na yansıdı. Pandemi döneminde 59 konser gerçekleştiren belediye iştiraki Kültür A.Ş.’nin, 65 konser faturası düzenlediği ortaya çıktı. İşte hayali konser vurgununa dair çarpıcı belge ve son dakika haberinin ayrıntıları...

28 Mayıs 2021 Cuma   09:12:23

Teröre pençe darbesi! 16 hain listeden eksildi

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında 11, Suriye’nin kuzeyinde ise 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. İşte operasyonun çarpıcı ayrıntıları ve listeden eksilen teröristlere yönelik gerçekleştirilen ağır darbenin tüm son dakika detayları

28 Mayıs 2021 Cuma   09:04:24

 1  2  3  4