TÜRKİYE’NİN İLK KITALARARASI FÜZESİ

Muhammed Çınık

Muhammed Çınık

Katil İsrail`in, Gazze`ye düzenlediği bu işgal günlerde yüreğinize su serpemesem de ülkemiz ve milletimiz adına sizlere bir müjdeli haberim var. İddialara göre Türkiye yakın zamanda kıtalararası, nükleer başlık takılabilen yeni balistik füzesini açıklayacak.



Ülkemiz özellikle son 10 yıldır Savunma Sanayii alanında başarılı projelere imza atmakta ve devam etmekte. Bunların hepsi Türkiye`nin Savunma Sanayii alanında bağımsızlık mücadelesi için.

Bu yolda adıyla bile güven veren bir Savunma Sanayii firmamız, iddialara göre 2024 başlarında kıtalararası menzile sahip çok güçlü bir balistik füzeyi açıklayacak.

Bu füze hakkındaki iddialara göre bildiğimiz yalnızca iki şey var:

1) İddialara göre bu füzenin adının ismiyle korku salan, kıtalar fetih etmiş bir Türk hükümdardan alınma olduğu. Biz onun için bu füzeye (T) diyelim.

2) İddialara göre ‘T` füzesine nükleer başlık takılabiliyor olması.

İddialara söz konusu olan projeyi firma açıklamadan ismini açıklamayı düşünmüyorum. Çünkü bunu önceden basına sızdırmamız demek, firmanın reklam yapmasını veya gizliliğini riske atmaktır. Türkiye`nin gelişimine ve geleceğine ortak olan hiçbir firmaya veya projeye zarar vermek istemeyiz ki benim amacım bu buhranlı günlerimizde sizlere bir müjdeli haber verebilmek.

TARİH ‘T`Yİ YAZACAK