NEDEN SADECE MÜSLÜMANLAR ÖLÜYOR?

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Amerika ve İsrail el ele vermiş İslam Dünyası`nı hallaç pamuğu gibi atıyor.
Araştırın, Hıristiyan nüfusun yoğun olduğu hangi ülkede ya da bölgede kan akıyor? Bir rahibi tutukladık diye ABD ayağa kalkıyor. Almanya, bir vatandaşı için kıyameti koparıyor. Kalmış ki, bölgesel bir savaşa, Hıristiyan kanı akmasına asla müsaade etmezler.
Akan kan, Müslüman kanı olduğu müddetçe, sorun yok.
Dünyadan kaç Müslüman eksilirse onlar için kardır. Karın, azı da çoğu da makbuldür.
Bakın, daha bir ay önce ABD ve Kuzey Kore, nerdeyse savaşın eşiğine gelmişti. Şimdi birbirlerine gülücük gönderiyorlar. Kim Jong, Beyaz Saray`ı ziyaret etmeye hazırlanıyor.
Rusya ile ABD arasında, göstermelik hırlaşmalar dışında, ciddi bir karşı karşıya gelişe tanık oldunuz mu? Obama, Putin`e, Putin de Obama`ya sık sık saygılarını gönderiyor. Doğu Guta`da oluk oluk akan Müslüman kanına fantastik ve göstermelik ağıt düzüyorlar. Ardından birbirlerine göz kırpıyorlar.
Afrin`de, ya da Kuzey Suriye`de yuvalanan, Türkiye düşmanı teröristlerin, “cici çocuk” diye başını okşuyor hepsi de. Rusya, Türkiye ile bahar havası estirirken, Moskova`da PYD Bürosu harıl harıl çalışıyor. Biliyorlar ki, PYD`li teröristlerin Müslümanlıkla ilgisi yok. Olsa, kullanıp O`nu da boğazlamaya hazırlar. Kendileri ne kadar İslam düşmanı ise biliyorlar ki PYD de öyle.
Bakıyorsunuz, ABD donanmasını Akdeniz açıklarına çekmiş.
Amaçları, KKTC`nin burnunun dibinde petrol ve doğalgaz arayan batılı şirketlere kol kanat germek. Türkiye`nin bu hukuksuzluğa olası müdahalesine karşı gözdağı vermek. Bir de utanmadan çıkıp, “Böyle bir şey yok” diyorlar.
Asya`da, Pakistan ve Afganistan`ı 50 yıldır kan gölüne çeviriyorlar. Arakan`daki bir avuç Müslüman`a bile tahammül edemiyorlar. Avrupa`da, Boşnaklara yaptıkları zulmü unuttuk mu? Boşnaklar değil de, Hıristiyanlar soykırıma uğrasa dururlar mıydı?
Orta Doğu zaten toz duman.
Mısır`ı devre dışı bıraktılar. Libya, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Ürdün`ü kendi derdine düşürdüler. Şu an dünya üzerinde bu ülkelerin varlığına dair kanıt bile yok nerdeyse. Her gün iç savaşlarla birbirlerinin kanını döküyorlar. İsrail ve ABD, Kudüs`ü başkent ilan ediyor. Filistin`de birkaç çocuk daha kahpelerin kurşunuyla can veriyor. İsrail Gazze`ye doğru biraz daha ilerliyor. Birkaç Filistin`linin daha evi elinden alınıp Yahudilere veriliyor.
Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri v.s, vatandaşlarının birkaç milyar dolarını daha batılı silah tüccarlarına peşkeş çekiyor. Kim ABD`den, İngiltere`den, Fransa`dan, israil`den daha çok silah alacak diye yarışıyorlar. Ertesi gün, birbirlerini boğazlamaya hazırlar. Adeta Müslümanlıklarından utanıyorlar. Hatta utanmasalar belki hemen Hıristiyanlığa geçecekler.
Dünya bu yıllarda sonu gelmeyecek gibi görünen Müslüman katliamına sahne oluyor.
Her Müslüman ülke kendi derdinin telaşına düşürülmüş. Başını kaldırıp etrafında ne oluyor, bakmaya mecali yok.
Bunun bir din savaşı olduğunu kimse kanıksamıyor. Tersine, ABD ve İsrail yalakalığı için sıraya girmişler. Ama, sıranın kendilerine geleceğinin farkında bile değiller. Ağızlarıyla kuş tutsalar sıra kendilerine gelecek.
Recep Tayyip Erdoğan çıkıp isyan ediyor. “One Minite” diyor, “Dünya beşten büyük” diyor, “Ey Amerika, Ey Batı buralarda ne işiniz var” diye haykırıyor. Etrafına bakıyor, kimse yok. Yalnız mı yalnız. Bakıyor, herkes kaderine razı. “En azından kendi göbeğimizi kendimiz keselim” diyerek, kendi vatanını, kendi milletini kurtarmanın derdine düşüyor. Her türlü tehdide, şantaja rağmen, milletini alıp arkasına “Afrin yolları” na düşüyor.
Umarım, İslam Coğrafyası, söndürülemeyecek bir yangına düçar olmadan aklını başına alır.