İSRAİL-İRAN SAVAŞININ FATURASI ABD’YE VE İRAN’A YAZAR

Muhammed Çınık

Muhammed Çınık

1 Nisan 2024'te İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran büyükelçiliğinin bitişiğindeki İran konsolosluğu ek binası yerle bir etti. Sonrasında Tahran yönetimi buna bir cevap olarak 13 Nisan Cumartesi gecesi İsrail'e doğru 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı. Tabi ki de sonrasında İran tarafından 'Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildiğini ve tüm amaçlara ulaşıldığını' ve İsrail'in en ufak karşılık verme ihtimaline karşın çeşitli tehditlerde bulundu. İsrail'de dün gece buna yönelik bir karşılık verdi ve sabah saatlerinde İsrailli yetkili” İran'a cevabımız bu kadardı” dedi. Asıl olay bundan sonrasında.



“İRAN'IN KALEMİ KIRILDI”

Öncelikle şunu söylemek isterim ki İran'ın ve İsrail'in birbirlerine karşı yaptıkları bu küçük danışıklı savaşlarının ardında büyük oyunlar var.

Bundan tam 1 sene önce MOSSAD tarafından İran'a saldırmanın veya bir diğer deyişle “İran'ı Yok Etmenin Yolu; Plan A” adlı bir rapor yazılmış ve bu rapor DEEP WEB'e sızmıştı. Bizler bu raporu okuduk ve bu rapora göre İran'ın bu saldırılardan karlı çıkma gibi bir durum söz konusu değildi. Bu raporu aslında İranlı yetkililerin de okuduğunu, bildiğini biliyoruz. Bunlara rağmen İran, İsrail'e karşı sözde bir misilleme yapmış oldu. Eğer ki İran bu raporun ciddiyetinin farkına varmış ve bu coğrafyada aslında kaleminin kırıldığının bilseydi bu misillemeye kalkışmazdı.

“Siyonist akıl toprak işgal etmez, sistemi işgal eder. “


Dünya ticari yolları tıkanmış bir durumda. Dünya Ticaret Yolları haritasına baktığımızda Güney ve Kuzey Koridor diye adlandırılan yollar savaşlar, korsanlar ve çeşitli sebeplerden dolayı şu anda tıkanmış durumda. Siyonist akıl bunun farkında aynı zamanda ve ‘Orta Koridor 'da yeni bir ticaret yolu oluşturmak istemekte. Orta koridor için en büyük engelde haliyle İran oluyor. İran'ın bu coğrafyada sürekli olarak tutarsız, istikrarsız tutumları olması ile bilindiğinden bu engelin ortadan kalkması gerekmekte. Siyonist akıl diye adlandırılan ve adeta yüz yılı aşkın bir süredir bu coğrafyanın kanını emen vampirlerin temel taktikleri toprak işgal etmek yerine, sistemi işgal etmektir. Bu nedenle liderleri devirmek, ülkeleri bölmek ve suni savaşlar çıkarmak onlar için daha kalıcı ve akılcı bir çözümdür.

“İran'ı Yok Etmenin Yolu; Plan A” raporunun içinde yer alan birinci yöntemlerinden biri İran'ın Kuzeyinde yer alan Güney Azerbaycan diye adlandırılan ve 40 milyon Türk'ün yaşadığı bölgeyi kullanarak İran'ı bölmektir. 1945 yılına kadar bu bölgede yer alan Türkler 3 defa bağımsızlığını ilan etmiş hatta o dönem Türkiye'ye bağlanmak için dönemin hükümetine bir heyet gönderildi; 3 ay Ankara'da beklemesine rağmen herhangi bir dönüş alınamadı. İran'ın, Azerbaycan'ın karşısında Ermenistan'a destek verip kara yoluyla silah ve teçhizat taşımasının temel sebebi de bu tehlikenin farkında olmasından dolayıdır.

Tüm bu bilgilere dayanarak değerlendirme yapıldığında İsrail'in A planı; bölgedeki çeşitli güçlerin ve iktidarların danışıklı dövüşü ile İran'a kapsamlı bir hava harekâtı olması, Tahran Hükümeti'nin düşürülmesi sonrasında bu boşluktan yararlanan Güney Azerbaycan'ın, Azerbaycan'a bağlanmasıdır.

Türkiye, A Planı senaryosunun farkında ve ona göre bu bölgede gerekli adımları atmaktadır.

İSRAİL-İRAN SAVAŞININ FATURASI ABD'YE ve İRAN'A YAZAR

İsrail ile ABD'nin dost olduğunu hepimiz biliriz ki devlet başkanlarının söylemlerine de bu yansır ama seçim döneminde kardeşler kalleş oldu. 5 Kasım seçimi öncesinde Netanyahu Hükümeti ile Biden Hükümeti arasında ciddi anlaşmazlıklar ve çıkar çatışmaları vardır. Netanyahu Hükümeti mevcut durumda ‘Kıyameti Erkene Çekme' ve ‘Arz-ı Mev'ud' davası için hamlelerde bulunurken, Biden Hükümeti mevcut durumda Kasım seçimlerini tekrar kazanıp yoluna devam etmek istemektedir. Olası İran-İsrail savaşında petrol fiyatları artacaktır ki sabah saatlerinde İsrail'in, İran'a dron saldırısı ile petrol fiyatları %4 arttı. ABD'de petrol fiyatlarının artması demek mevcut hükümetin gitmesine yol açabilecek unsurlardandır. Hatta Başkan Biden bu durumdan o kadar çok korkmaktadır ki geçtiğimiz günlerde petrol fiyatlarının artması dolayısıyla geçici olarak akaryakıt vergisini kaldırma çağrısında dahi bulunmuştu. Verginin ne kadar önemli olduğunu şöyle anlatayım; ABD'de vergi kaçıranlarla adam öldürmeye teşebbüs edenlerin cezası aynıdır. İsrail'de Biden hükümeti ile son dönemde gerek çok fazla çıkar çatışmasına girmesinden dolayı Biden 'ın düşmesini istemektedir.

HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU” TÜRKİYE SAVAŞA DAHİL OLACAK MI, OLURSA NE OLUR?

Türkiye'nin önceliğinde kimsenin planına dahil olması hiçbir zaman beklenmemektedir ki devlet geleneğinde de bu yoktur. Ama Türkiye bu savaşa dahil olursa Ne gaz almak için düşmanla anlaşma yapıp göstermelik atışlar yapan İran'a benzer, Ne de kara harekatından korktuğu için havadan sivilleri vuran İsrail'e benzer. Çatışma olacaksa koalisyon (vekil) güçleri kullanmaz, kendisi ezer geçer. Yapamayacağı mantık dışı açıklamalarla alay konusu olmaz, aynı anda Libya, Kafkasya, Somali, Suriye, Irak'ta pek çok güce karşı mücadele eder.

YANİ KISACASI KİMSEYE BENZEMEZ.

Kulis bilgi: İsrail yakın zamanda koalisyon güçlerinin, İran'a çeşitli saldırılarda bulunmasını sağlayacak ardından F-35 savaş uçakları ile sürpriz bir saldırı hazırladığı dillendiriliyor. Olası saldırı ile bizde ilk defa F-35 savaş uçağını gerçek çatışmada göreceğiz.