Haber Arşivi

Bakan Güler, uzaya gidecek ilk Türk pilot Gezeravcı'ya yeni rütbesini taktı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, uzaya gidecek ilk Türk olan Pilot Albay Alper Gezeravcı'ya yeni rütbesini taktı.

1 Eylül 2023 Cuma   22:57:59

Selçuk Bayraktar'dan 'Siyasete girecek misiniz?' sorusuna yanıt: Mücadele bunu gerektiriyorsa korkacak değiliz

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Siyasete girecek misiniz?' sorusuna yanıt verdi. Milli teknoloji ideali için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Bayraktar, "Mücadele politikayı, siyaseti gerektiriyorsa burada biz korkup da geri dönecek değiliz" ifadelerini kullandı.

1 Eylül 2023 Cuma   17:31:25

Başkan Erdoğan TEKNOFEST'te: Artık gözünü uzaya diken gençlerimiz var!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan açıklamasında, "Artık uzaya füzeleri gönderen bir gençlik var. Artık İHA SİHA'larımız var. Akıncılarımız var. Bütün bunlarla beraber semalardayız. Artık TEKNOFEST kuşağı var. Dünyayı aşıp da gözünü uzaya diken azimli, birikimli çalışkan gençlerimiz var. Türkiye olarak bu safhaya gelene kadar çok oyun bozduk. Çok tuzak atlattık. Ama önümüzde hala dikkat etmemiz gereken tehditler bulunuyor." ifadelerini kullandı.

1 Eylül 2023 Cuma   16:55:55

Diyarbakır ve Mersin’de uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır ve Mersin narkotik polisleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 279 kilogram esrar ve 110 kilogram skunk ele geçirildi. Operasyonda, 2 kişi gözaltına alındı.

1 Eylül 2023 Cuma   16:50:33

Ve İstanbul için uyarı geldi! AKOM saat verdi..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları sağanak yağışa karşı uyardı. İstanbul'da hafta sonu sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirildi.

1 Eylül 2023 Cuma   16:39:16

Çifte çeteye operasyon… Liderleriyle birlikte yakalandılar

İstanbul’da aralarında uyuşturucu rantı anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan ve son olarak Gaziosmanpaşa’da bir kişinin silahla başından vurularak öldürülmesiyle gündeme gelen iki karşıt çeteye operasyon yapıldı. Çete liderlerinin de aralarında olduğu 30 kişi yakalandı.

1 Eylül 2023 Cuma   16:35:43

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

UEFA Konferans Ligi'nde kura çekimi yapıldı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu.

1 Eylül 2023 Cuma   16:18:40

İstanbul'da sıkı denetim: Bir milyon araç sorgulandı

​Emniyet ve jandarma ekipleri, İstanbul’un huzuru için düzenlenen uygulamalara aralıksız devam ediyor. İstanbul genelinde ağustos ayı içerisinde 8 bin 584 uygulama yapılırken bu uygulamalarda haklarında arama kaydı bulunan 4 bin 199 şahıs yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, polis ve jandarmanın İstanbul'un huzuru için düzenlenen uygulamalara aralıksız devam ettiği belirtildi.

1 Eylül 2023 Cuma   15:18:09

Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Milletimiz yeni bir anayasayı hak ediyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Adli Yıl Açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. "Darbe Anayasasının gölgesinde "Türkiye Yüzyılını" konuşmayı, ülkemiz ve demokrasimiz için zül addediyoruz" diyen Başkan Erdoğan, "İstiklal ve istikbali için bu kadar ağır bedeller ödemiş milletimizin yeni bir anayasayı, anasının ak sütü gibi hak ettiğine inanıyoruz. Milletimize vaadimiz olan birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf özgürlüklerin tamamlayıcısı, birinci sınıf anayasa olacaktır." ifadelerini kullandı.

1 Eylül 2023 Cuma   15:14:05

UEFA Avrupa Ligi grupları belli oldu! Ölüm grubunda dev takımlar...

UEFA Avrupa Ligi'nde 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Turnuvada 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek. Avrupa Ligi'nde B Grubu ölüm grubu olarak nitelendirildi. Grup birincileri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Avrupa Ligi grup ikincileriyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak.

1 Eylül 2023 Cuma   15:09:26

Cuma hutbesinde 'ayrımcılığa karşı birlik' çağrısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, ayrıştırmak, ötekileştirmenin hayatın hiçbir alanında yer bulmaması gerektiği belirtilerek, "Rabb'imizin nazargahı olan bir kalbi kırmak, bir gönlü incitmek, Müslüman kimliğimizle asla bağdaşmaz." ifadeleri kullanıldı.

1 Eylül 2023 Cuma   15:07:19

İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB'den 'reklam' aldatması: Videoda mavi gösterilen Haliç gerçekte simsiyah

İstanbul'un kanayan yarası haline gelen Haliç'in temizliği konusu CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı reklam filminin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Gerçekte kirlilik nedeniyle kararan Haliç, İBB'nin reklam filminde masmavi gösterilerek temiz olduğu izlenimi verildi.

1 Eylül 2023 Cuma   14:58:29

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 8 Ekim'de Antalya'da başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 58'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR) programı belli oldu. Dünyaca ünlü bisiklet takımlarının katılımıyla Alanya'dan başlayıp İstanbul-Sultanahmet'te sona erecek TUR, 8 etaptan oluşuyor ve toplam 1231,2 kilometre.

1 Eylül 2023 Cuma   14:47:28

'Ceren Özdemir'in katili açık cezaevine alındı' iddialarının gerçeği ortaya çıktı! Asılsız...

2019 yılında evinin önünde katledilen Ceren Özdemir'in katilinin, açık cezaevine alındığı iddialarına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yanıt geldi. Tunç, asılsız iddianın adalete güveni zedelemek için ortaya atıldığını belirtti.

1 Eylül 2023 Cuma   14:44:50

Bursa'da aranan 23 şüpheli ve hükümlü yakalandı

Bursa'da polis, kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve farklı suçlardan aranan 23 kişiyi yakaladı.

1 Eylül 2023 Cuma   14:23:58

Başakşehir'deki vale cinayeti şüphelileri adliyeye sevk edildi

Başakşehir’de otomobil çalarken kendilerini durdurmaya çalışan Vale Oğün Tekin’i tabancayla vurarak öldürdükten sonra, kendilerini yakalamak isteyen polislerle de silahlı çatışmaya girip kaçan şüpheliler, Lüleburgaz’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerle birlikte ele geçen 4 tabanca iki pompalı tüfeğinin başka suçlarda da kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.

1 Eylül 2023 Cuma   14:22:47

Dışişleri Bakanlığı Güney Afrika için taziye mesajı yayınladı

Dışişleri Bakanlığı, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde çıkan ve en az 74 kişinin ölümüne neden olan bina yangını nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

1 Eylül 2023 Cuma   14:20:46

Borsadan günün ilk yarısında yeni rekor!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8.019,44 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

1 Eylül 2023 Cuma   14:18:52

A Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan ve özel maçta Japonya ile karşılaşacak A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

1 Eylül 2023 Cuma   13:52:19

Mehmetçik'ten Kandil'e operasyon: Çok sayıda terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

1 Eylül 2023 Cuma   13:31:48

Muğla'da düzensiz göçmen hareketliliği! 28 kişi kurtarıldı

Sahil güvenlik ekipleri, Bodrum ilçesi açıklarında fiber tekne ve lastik bot içerisinde düzensiz göçmenler olduğu bilgisinin üzerine harekete geçti. Kurtarılan 28 düzensiz göçmen İ Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

1 Eylül 2023 Cuma   13:24:43

Metroya yerli ve milli damgası: Raylara iniyor! İlk sürücüsüz araç olacak

Türkiye'nin son yıllarda sanayideki yerli ve milli üretimleri gündemden düşmüyor. Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının ise teslim töreni gerçekleşti. Metronun sefere çıkmaya hazır olduğuna dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sürücüsüz metro aracımızı artık fabrikadan çıkarıp sahaya sevk etmenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Kalan diğer 6 seti de, 2'şer set halinde, ekim ayından itibaren, 2023 sonuna kadar teslim almayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

1 Eylül 2023 Cuma   13:11:50

Vatandaşlar sahilde zor anlar yaşadı! Fırtına ortalığı birbirine kattı: İşte o anlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Sakarya'nın Karasu ilçesinde etkisini gösteren şiddetli fırtına nedeniyle vatandaşlar sahil de zor anlar yaşadı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, vatandaşların güçlükle yürüdüğü ve şemsiyelerin havada uçuştuğu anları yer aldı. İşte detaylar...

1 Eylül 2023 Cuma   12:58:50

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Genel salgından söz edemeyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz aşısı açısından bir sorun olmadığını açıkladı. İshal ilgili sevklerin arttığı iddialarına yanıt veren Koca, "Bir salgından söz edemeyiz. Salgın, ishal, kusma şikayetleri takip ediliyor." dedi.

1 Eylül 2023 Cuma   12:53:05

Sokaklardan tamamen kaldırıldı: O ülkede artık scooter yok!

Sık sık ölümlü kazalarla gündeme gelen elektrikli scooterlar, Fransa’da yasaklandı. Yasağın diğer Avrupa ülkelerine de yayılması bekleniyor.

1 Eylül 2023 Cuma   12:36:35

 1  2  3