Haber Arşivi

Av Yasaginin Sona Ermesiyle Balik Tezgahlari Senlendi

Balikçi Nurhayat Eren: 'Bugünden itibaren tezgahlarimiz baliklarin gelmesiyle senlendi. Baliklarimizi özenle tezgahlara yerlestirdik. Ilk gün oldugu için biraz çesidimiz az, ilerleyen günlerde çesitte çogalacak'

1 Eylül 2021 Çarşamba   10:02:18

Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde Jüri Üyeleri Belirlendi

Adana Büyüksehir Belediyesince 13-19 Eylül'de gerçeklestirilecek 28. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu.

1 Eylül 2021 Çarşamba   10:02:17

Brent Petrolün Varili 72,07 Dolar

Brent petrolün varili, uluslararasi piyasalarda 72,07 dolardan islem görüyor.

1 Eylül 2021 Çarşamba   10:01:47

Asgari ücrette değişiklik! Bir ay erken oldu... .

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişinin kazancı, ağustos ayıyla beraber gelir vergisi dilimine girdi. Böylece asgari ücretlinin vergi dilimi, geçtiğimiz yıla göre bir ay erken yükselmiş oldu. Bu gelişmeyle beraber asgari ücretlinin aldığı maaş tutarı da değişecek. Peki asgari ücretlinin maaşı değişecek mi? İlave asgari geçim indirimi ne olacak? İşte detaylar...

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:55:26

Meteoroloji ve AFAD peş peşe paylaştı!

Meteoroloji ve AFAD'dan 8 il için son dakika kuvvetli yağış uyarısı geldi. Meteoroloji yaptığı açıklamada; hava sıcaklıklarının yağış alan bölgelerde 4 dereceye kadar azalacağını ifade etti. AFAD da yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini belirterek, "Sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" dedi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:55:10

Antalya'daki Kurumlar Arasi Kadin Voleybol Turnuvasi Sona Erdi

Kurumlar arasi kadin voleybol takimlarinin katildigi turnuva tamamlandi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:54:17

HUDER Eskisehir Sube Baskani Pinar Turhanoglu Gücüyener'den 'Adli Yil' Mesaji Açiklamasi

'Hukuk bir degerler sistemi olup, hukukçularin isi de öncelikle adaletin yerine getirilmesini saglamaktir. Adalet sistemi, güçsüzü koruyabildigi ölçüde, magdurun ve mazlumun gözyasini silebildigi ölçüde kendinden söz ettirir'

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:52:17

Iklimsel Sartlara Bagli Olarak Verim Kaybi Yasayan Hububat Ve Baklagil Üreticilerine Destek Verilecek

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani Karari kapsaminda, bu yil verim kaybi oranina göre üreticilere bir defaya mahsus dekar basina 30 lira ila 100 lira arasinda destekleme ödemesi yapilacak Karar, yem bitkisi amaciyla ekilenler hariç, Çiftçi Kayit Sistemi'ne kayitli olarak kuru sartlarda ekilen arpa, bugday, çavdar, tritikale, yulaf, mercimek ve nohut ürünlerini kapsiyor.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:51:17

Heykelci zihniyet SİHA’ları küçümsüyor

Vals yapmayı, heykel dikmeyi ve milletin kılık kıyafetine karışmayı çağdaşlık sanan CHP zihniyeti, iktidarın hayata geçirdiği dev projeleri, milli hamleleri ve dünyanın gıptayla izlediği eserleri karalamak için algı üstüne algı operasyonu düzenliyor. Kemal Kılıçdaroğlu, TOGG ve şehir hastanelerini hedef alırken, Sezgin Tanrıkulu’nun İHA/SİHA’ları karalaması, CHP’nin vizyonsuzluğunu gözler önüne serdi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:50:49

Aort Genislemesi, Damar Yirtilana Kadar Hiçbir Belirti Göstermeyebiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Korhan Erkanli: 'Hiçbir belirti vermedigi için ‘sessiz katil’ diye adlandirilan aort genislemesi (anevrizmasi) yasayan kisiler, hastaneye en son evre yirtilma ya da patlama seklinde acil gelmeye basladi. Bu hastaligin sessiz ilerlemesi, belli belirsiz agrilarin önemsenmemesi ve Kovid19 korkusu nedeniyle doktor kontrolleri ihmal ediliyor. Eger ailede kalp ve damar hastaligi geçiren varsa vakit kaybetmeden kontrolden geçmelisiniz. Erken evrede kontrol hayat kurtarir' 'Yüksek tansiyon, marfan sendromu ve ona benzer genetik hastaliklar, kalp kapak hastaliklari özellikle biküspid, yani iki kapakçikli aort kapak hastaliklari ve ailede kalp damar hastaligi varsa vakit kaybetmeden uzmana görünmelisiniz'

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:48:17

Kayseri'de '30 Agustos Zafer Türküleri' Konseri

Kayseri'de Hak-Is Konfederasyonu tarafindan "30 Agustos Zafer Türküleri" konseri düzenlendi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:45:49

Bursa'da Çaldigi Belediyeye Ait Araçla Kaçan Kisi Yakalandi

Bursa Büyüksehir Belediyesine ait hizmet aracini çalarak kaçan ve akli dengesinin yerinde olmadigi iddia edilen kisi, kovalamaca sonucu yakalandi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:45:48

Galatasaray, Falcao'da Aradigini Bulamadi

2019'da transfer edilen 35 yasindaki futbolcunun sarikirmizili ekipteki 2 sezonu büyük oranda sakatliklarla geçti Kolombiyali futbolcu, çogunlugu sakatlik olmak üzere farkli nedenlerle Galatasaray'in çiktigi 98 resmi maçin 55'ini kaçirdi Radamel Falcao, Galatasaray'da 2 sezonda yaklasik 150 milyon lira para kazandi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:45:47

Cumhurbaskani Erdogan, Özbekistan'in Bagimsizliginin 30. Yil Dönümünü Kutladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Özbekistan'in 30. bagimsizlik yil dönümünü tebrik etti.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:45:17

Şükür Namazı Nasıl Kılınır? Şükür Namazı Kaç Rekat

İslam alemi, Allah’a ettiği duaların gerçekleşmesi sonrasında Şükür namazı kılar. Allah’ın verdiklerine şükretmek için kılınan bu namaz Müslümanlar için son derece önemlidir. Peki, Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekat? İşte Şükür namazının kılınışı…

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:37:49

Tuzla'da Trafik Kazasi Açiklamasi 2 Yarali

TEM Otoyolu Tuzla Mehmetçik Vakfi yakinlarinda meydana gelen trafik kazasinda 2 kisi yaralandi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:32:47

Uzmanindan 'Isitme Kaybi Kader Degil' Degerlendirmesi

Atatürk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Bogaz Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yörük: 'Ülkemizde her yil ortalama koklear implant ameliyati ile duyabilecek 3 bin 500 civarinda total isitme kayipli çocuk doguyor ancak bu çocuklarin maalesef 2 bin 500'ü bu ameliyattan faydalanabiliyor' 'Yaklasik 7 yildir koklear implant ameliyatlarini yapiyoruz ancak total isitme kaybi olup biyonik kulak ameliyati ile isitmesini geri kazanmis, konusma ve konusmayi anlama performansi yüksek çocuklari gördükten sonra aileler bunun bir kader olmadigini, çözülebildigini görüyorlar'

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:30:19

Nigde'de Baraj Gölüne Düsen Genç Boguldu

Nigde’de, serinlemek için ayaklarini soktugu baraj gölüne düsen genç boguldu.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:30:18

Eskisehir'de Sit Alaninda Kaçak Kazi Yaptiklari Iddia Edilen 5 Süpheli Gözaltina Alindi

Eskisehir'in Çifteler ilçesinde tarihi eser aramak amaciyla izinsiz kazi yaptiklari öne sürülen 5 zanli yakalandi.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:30:17

Yüz yüze eğitim bugün başlıyor!

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği günler geldi. Okullar 6 Eylül'de açılıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise uyum eğitimi kapsamında bugün sıralarına dönecek. Öğrencilere okul girişinde maske ve dezenfektan dağıtılacak.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:26:59

1 Eylül Çarşamba Türkiye'nin Tokyo 2020 Paralimpik Programı Tokyo 2020 Olimpiyatları Günün Programı

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları heyecanı nefes kesen mücadelelerle devam ediyor. Paralimpik Oyunları’nın tamamlanmasına 4 gün kala bugün birbirinden farklı alanlarda yarışan onlarca sporcumuz ekrana gelecek. İşte 1 Ağustos 2020 Tokyo Olimpiyatları programı ve bugün Tokyo Olimpiyatlarında hangi karşılaşmalar var sorusunun yanıtı!

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:26:07

Kiyiköylü Balikçilarin Agina Sezonun Ilk Gününde Istavrit Takildi

Balikçi Halil Kurt: 'Bekledigimizi aldik, Allah'a sükürler olsun. Ilerleyen zamanda balik yogunlasacak. Ekim ve kasim arasinda firtinalara bagli yogunluk artar'

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:21:47

Başrolde CHP'li milletvekili var! Ankara böbrek nakli skandalıyla çalkalanıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi böbrek nakli skandalıyla çalkalanıyor. CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın ve Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu'nun "Yeğenimiz" dediği Sefa Yörükoğlu'na(50) böbrek vermek zorunda kalan işçi Ufuk Coşkun'un (56) başına gelmeyen kalmadı. İşten atılmakla tehdit edildi. Mobbinge uğradı. Nakil karşılığında sıfır araba, daire ve 200 bin TL vaat edildi. Sonunda böbreği verdi ama sözler tutulmadı. Hatta kısa sürede emekli edildi. Nakil sonrası işçide kalp ve damar sorunları çıktı. Şimdi sağlık sorunlarıyla uğraşıyor ve geçim derdinde... Coşkun'un Sarıaslan, Neslihanoğlu ve Yörükoğlu'nu "Tehdit, Organ ve Doku Ticareti"yle suçladığı şikayet dosyası için de yargı yolu açıldı. Şu an içinde tek kanepe olan evde yaşayan Coşkun "Beni böbreğimi vermeye zorladılar, sözlerini tutmadılar, sorumluların yargılanmasını istiyorum" dedi. İşte iddiaları:

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:17:34

Başkan Erdoğan açıklamıştı! Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu: Ekim ayında Meclis'e gelecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretleri dönüşü uçakta gazetecilere sosyal medya düzenlemesinin yapılacağını açıklamıştı. Sosyal medya düzenlemesinin detayları da belli olmaya başladı. Buna göre ekim ayında Meclis açılır açılmaz teklif Meclis Başkanlığı'na gelecek. Düzenlemeyle bireysel hak ve özgürlükler korunacak. Yasayla dezenformasyon ve yalan haberlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:13:43

BDDK Baskani Mehmet Ali Akben'den 21. Yil Mesaji Açiklamasi

'Kurumumuz, 2020 yilindan itibaren tüm dünyayi etkisi altina alan salginla mücadele sürecinde uygulamaya koydugu yenilikçi makro ve mikro ihtiyati tedbirler ile finansal ve reel kesimin olagan disi zorlayici kosullari daha rahat karsilamasini saglamistir' 'BDDK, bankacilik sektörünü sekillendirecek tüm dinamikleri yakindan izlemekte, bu kapsamda paydaslariyla yakin temas halinde, gerekli etki analizlerini gerçeklestirerek ve proaktif hareket ederek gelecege yönelik düzenleme altyapisini sürekli gelistirmektedir'.

1 Eylül 2021 Çarşamba   09:12:48

 1  2  ...  1418  1419  1420  ...  1421  1422