Haber Arşivi

Brezilyali Sarkici Marilia Mendonça Uçak Kazasinda Hayatini Kaybetti

Brezilyali 26 yasindaki ünlü sarkici Marilia Mendonça, seyahat ettigi küçük uçagin düsmesi sonucu yasamini yitirdi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   03:50:20

Atama Kararlari Resmi Gazete'de

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlügüne iliskin atama kararlari Resmi Gazete'de yayimlandi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   03:44:20

Izmir Açiklarinda Türk Kara Sularina Itilen 115 Düzensiz Göçmen Kurtarildi

Izmir'in Seferihisar ve Dikili ilçelerinde Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina itilen 115 düzensiz göçmen kurtarildi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   03:39:19

Istanbul'da Etkili Olan Sis Nedeniyle Trafik Yogunlugu Yasandi

Istanbul'da, etkili olan sisle birlikte gece yarisindan sonra birçok noktada trafik yogunlugu olustu.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:53:36

Tunuslu Hukukçular Eski Cumhurbaskani Merzuki Hakkindaki Tutuklama Kararini Elestirdi

Tunuslu hukukçular, eski Cumhurbaskani Munsif el-Merzuki hakkinda çikarilan uluslararasi tutuklama kararini "siyasi bir adim" ve "utanç verici bir karar" olarak nitelendirdi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:46:06

Cumhurbaskani Erdogan'dan Akaryakit Kaçakçiligi Ile Mu¨cadeleye Yönelik Tedbirler Genelgesi

Genelgeye göre, akaryakit kaçakçiligi ile mücadele çalismalarinda koordinasyonu saglamak ve alinmasi gereken her türlü tedbiri belirlemek amaciyla Ticaret Bakani koordinasyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani, Hazine ve Maliye Bakani, Içisleri Bakani, Sanayi ve Teknoloji Bakani ile Ulastirma ve Altyapi Bakanindan olusan 'Akaryakit Kaçakçiligi ile Mücadele Kurulu' olusturuldu Petrol piyasasinda usulsüz faaliyet yürüttügü degerlendirilerek incelenmek üzere Vergi Denetim Kurulu Baskanligina bildirilen mükelleflerin vergi incelemelerine gecikmeksizin baslanacak Kolluk birimlerince, akaryakit tüketimleri yüksek olan sektörlerde kullanilan akaryakitin yasalligi denetlenecek ve depo ya da araçlarda yapilacak aramalarda valiliklerce gerekli tedbirler alinacak.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:39:06

5'Inci Yargi Paketi'ni Içeren Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi (4)

Çocuk teslimi ve çocukla kisisel iliski kurulmasina dair ilam ya da tedbir kararlarinin yerine getirilmesine iliskin islemler, Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Müdürlügünce belirlenen teslim mekanlarinda gerçeklestirilecek Çocuk teslimine dair ilam ya da tedbir kararlarinin yerine getirilmesine iliskin teslim emrine aykiri hareket edenler ile emrin gereginin yerine getirilmesini engelleyenler, bir ay içinde yapilacak sikayet üzerine, fiil suç teskil etse dahi, üç aya kadar disiplin hapsi ile cezalandirilacak Çocugun uzman veya ögretmen tarafindan yükümlüden ya da hak sahibinden teslim alindigi veya digerine teslim edildigi sirada kayda alinan ses veya görüntülerin internet ortaminda yayinlanmasi nedeniyle kisilik haklarinin ihlal edildigini ileri süren ilgililer, içerigin çikarilmasi veya erisimin engellenmesini isteyebilecek.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:15:06

Nijerya'da 11 Milyon Kisi Insani Yardima Muhtaç

Birlesmis Milletler (BM), Nijerya'da terör ve silahli çetelerin saldirilari nedeniyle 11 milyon kisinin insani yardima muhtaç oldugunu bildirdi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:07:57

Londra'da Senlik Atesi Gecesi'nde Protestocular Polisle Çatisti

Ingiltere'nin baskenti Londra'da Senlik Atesi Gecesi'nde düzen karsiti protestocular polisle çatisti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:03:57

Çanakkale Bogazi Yogun Sis Nedeniyle Transit Gemi Geçislerine Kapatildi

Çanakkale Bogazi yogun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçislerine kapatildi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:02:57

5'Inci Yargi Paketi'ni Içeren Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi (3)

Kisisel iliski kurulmasina dair kararin gereklerinin yerine getirilmemesi halinde, çocugun menfaatine aykiri olmamak kaydiyla velayet kendisinde olmayan anne veya babanin talebi üzerine velayet degistirilebilecek Çocuk teslimi veya çocukla kisisel iliski kurulmasina dair aile mahkemeleri tarafindan verilen ilam veya tedbir kararlari, çocugun üstün yarari esas alinarak, Adalet Bakanliginca kurulan adli destek ve magdur hizmetleri müdürlüklerince yerine getirilecek Icra basmüdürlerine ilave adalet hizmetleri tazminati ödenecek Kesif ve icra islemine bagli olmaksizin hakim ya da cumhuriyet savcisinin görevlendirmesiyle arastirma, inceleme ve rapor islemleri için daire disina çikan sosyal çalismaci, psikolog ve pedagoglar yol tazminati alacak.

6 Kasım 2021 Cumartesi   02:01:27

5'Inci Yargi Paketi'ni Içeren Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi (2)

Icra ve Iflas Kanunu'nda yer alan 'çocuk teslimi', 'çocukla sahsi münasebet tesisine dair ilamin icrasi', 'çocuk teslimine ve çocukla kisisel iliski kurulmasina dair ilamlarin icrasinda uzman bulundurulmasi' ve 'çocuk teslimi emrine muhalefetin cezasi' baslikli maddeler yürürlükten kaldirilacak Birinci ve ikinci ihale, icra müdürü tarafindan, ilanda belirlenen gün ve saatte, haczedilen malin muhammen kiymetinin yüzde 50'si üzerinden baslatilacak. Sartlarin yerine gelmesi halinde mal, en yüksek teklif verene ihale edilecek Icra müdürü, artirmanin bitmesinden sonraki ilk is gününde artirmanin sonucunu gösteren bir sonuç tutanagi düzenleyerek tutanaktaki bilgileri ayni gün satis portalinda ilan edecek Haczedilen mallarin elektronik ortamda satisina iliskin hükümlerin uygulanmasina, Adalet Bakanliginca belirlenen il veya ilçelerde, buna iliskin yönetmeligin yürürlüge girdigi tarihten itibaren baslanacak ve en geç bir yilin sonunda ülke genelinde uygulamaya geçilecek

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:55:57

Istanbul'daki Asayis Uygulamasinda Aranan 510 Süpheli Yakalandi

Istanbul'da gerçeklestirilen "Yeditepe Huzur" asayis uygulamasinda, çesitli suçlardan aranan 510 süpheli gözaltina alindi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:47:57

Kavga Ihbarina Giden Itfaiye Esi Kapiyi Açmayinca Kadini Merdivenle Evinden Çikardi

Antalya'nin Kepez ilçesinde bir kadin, kavga ihbari üzerine evlerine gelen ekiplere esinin kapiyi açmamasi üzerine balkondan çikarildi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:45:26

Aydin'da Kovalamacayla Yakalanan Aracinda Tavaninda 2,5 Kilogram Uyusturucu Bulundu

Aydin'in Germencik ilçesinde kovalamaca sonucu yakalanan otomobilin tavaninda 2,5 kilogram sentetik uyusturucu ele geçirildi, 4 süpheli tutuklandi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:38:56

Ingiltere'de 'V For Vendetta' Maskeli Protestocular Polisle Çatisti

Ingiltere’nin baskenti Londra’da "V for Vendetta" maskeli protestocular polisle çatisti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:35:26

5'Inci Yargi Paketi'ni Içeren Kanun Teklifi TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi (1)

Haczolunan malin satisi, Ulusal Yargi Agi Bilisim Sistemi'ne entegre elektronik satis portalinda açik artirma suretiyle yapilacak. Açik artirmada teklif verme süresi 7 gün olacak Elektronik satis portalinin isleyisini ya da güvenligini tehlikeye sokan veya satis portalina erisimi engelleyen ya da zorlastiran nitelikte eylemlerde bulunan gerçek ve tüzel kisilerin, satis portalina girisi Adalet Bakanliginca üç ay süreyle engellenecek Talebi halinde borçluya, haczedilen malin rizaen satisi amaciyla yetki verilecek

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:33:26

AK Parti'li Sağlar, İYİ Partili Türkkan'ın küfrettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren ile buluştu

AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada tepkisini dile getirdiği için İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfrüne maruz kalan Tahir Gümren'i ziyaret etti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:32:08

Kritik kanun teklifi kabul edildi!

Borçluya hacizli malını satma imkanı veren ve icrayla çocuk teslimini ortadan kaldıran 5'inci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:28:39

5. Yargi Paketi Adalet Komisyonu'nda Kabul Edildi

5. yargi paketi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:23:26

Yemenli Milletvekillerinden Cumhurbaskani'na Marib'deki Orduya Silah Tedariki Çagrisi

Yemen Meclisinde 25 milletvekili, Cumhurbaskani Abdurabbu Mansur Hadi'den, Marib ilinde Husilere karsi savasan orduya silah tedarik edilmesi için acilen harekete geçmesini istedi.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:22:26

Ingiltere'de Covid-19 Sonrasi Ilk 'Senlik Atesi' Kutlamalari

Ingiltere’de "Bonfire Night" olarak bilinen 400 yillik geleneksel senlik atesi kutlamalari, korona virüs (Covid-19) pandemisinden bu yana ilk kez yeniden gerçeklesti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:18:26

Sri Lanka'nin Ankara Büyükelçisi Otantik Yemeklerini Tanitmak Istediklerini Bildirdi

Sri Lanka'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, ülkesinin kendine özgü, otantik yemeklerinin bilinmesini istediklerini belirtti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:15:56

Içisleri Bakani Soylu, Canli Yayinda Gündeme Iliskin Sorulari Yanitladi Açiklamasi

'Bir taraftan tezkereye 'hayir' diyeceksiniz. Bir taraftan 'Kandil'i yerle bir edecegim' diyeceksiniz. Kandil'i nasil yerle bir edeceksiniz? Kandil'in nasil yerle bir edilecegini biz size gösteririz. Ama bunun için sinir ötesi harekata ihtiyacin var. Bunun için Avasin Basyan'da olman lazim, bunun için Hakurk'ta olman lazim' 'Ben yillardan beri arastirmalari takip eden bir kisiyim. Elimizde 5 arastirma var, benim takip ettigim. Bu 5 arastirmada, 20 yildir CHP'nin puani kaç? 25'i görsün öpsün basinin üzerine koysun. 2223 bandinda. Hatta 23 ay önce 21 bandindaydi' 'Zaman dilimi geldikçe kararsizlar biraz daha kendi cephelerine dogru harekete basladilar. AK Parti de 3940 bandinda. Bu yarim puan alta düsüyor, yukari çikiyor. MHP 10,511 bandinda. IYI Parti 1111,5 bandinda' 'Bütün bu tabloyu gördügümüz zaman, seçmen suna karar verecek degil mi 'Ben Tayyip Erdogan'dan alacagim, Kemal Kiliçdaroglu, HDP ve IYI Parti bloguna Türkiye'yi teslim edecegim' diyecek öyle mi? O gün geldiginde Türkiye kritik bir kaosun, kritik bir yarigin içerisinde degilse, burada milletin ortaya koyacagi tavir belli ve nettir' 'Tamam, simdi gelsin CHP, gelsin HDP, gelsin IYI Parti. Hani diyorlar ya '2023'te söyle olacak, böyle olacak.' Bir sey söylemek istiyorum, bir günde her sey tersine döner. Orada Dogu ve Güneydogu'da bir tane siyasi aksiyonu olan CHP'li siyasetçi yok. Orada bir tane siyaset yapabilecek IYI Partili siyasetçi yok'

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:07:58

HDP ile ittifakı eleştiren şehit yakınına küfreden İyi Partili Türkkan daha önce de HDP'yi savunmuştu

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl ziyareti sırasında, HDP ile yaptıkları ittifakı eleştiren şehit yakınına küfretti. Skandal sonrası Türkkan'ın geçmiş dönemde HDP'ye arka çıktığı sözler yeniden gündem oldu. Türkkan, TBMM kürsüsünden Türk ordusunu 'işgalci' olarak tanıtan HDP vekili Fatma Kurtulan'a gelen tepkilere, 'Siz komutan mısınız' diyerek tepki göstermişti.

6 Kasım 2021 Cumartesi   01:07:37

 1  2  ...  49  50  51