Haber Arşivi

GÜNDEM ÖZETİ / 22 Nisan 2018

ANADOLU AJANSI.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:56:55

Riyad Polisinden 'Saray Yakınlarında Silah Sesleri' Açıklaması

Riyad polisi Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın Saray’ının yakınında duyulan silah seslerinin sebebini açıkladı. Riyad polisi, Saray’ın yakınlarında izinsiz olarak uçuş yapan bir insansız hava aracını (drone) tedbir amaçlı imha etmek için ateş açtıklarını bildirdi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:56:25

Riyad Polisi Açıklaması 'Saray Yakınlarında İzinsiz Uçan Bir Drone Vurduk'

Riyad polisi Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın Saray’ının yakınında duyulan silah seslerinin sebebini açıkladı. Riyad polisi, Saray’ın yakınlarında izinsiz olarak uçuş yapan bir insansız hava aracını (drone) tedbir amaçlı imha etmek için ateş açtıklarını bildirdi

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:54:55

Balıkesir'de Muvazzaf Subay Ve El Nusra Üyesi 1 Kişi Yakalandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde güvenlik güçlerinin FETÖ/PDY’ye yönelik operasyon kapsamında, hakkında yakalama kararı olan muvazzaf subay ile aranmakta olan El Nusra üyesi 1 kişi jandarmanın yol kontrolünde yakalandı.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:48:25

Erdoğan, Soruları Yanıtladı (7)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Suların ısınması diye bir şeyi istemiyoruz. Böyle bir gayretin içinde değiliz. Biz Yunanistan'a bir komşumuz olarak bakıyoruz. Öyle veya böyle bazı sıkıntılar olsa bile bütün bunları aşalım istiyoruz' 'Herhangi bir fiili müdahale olmadıktan sonra niçin şu güzelim barışı gölgeliyoruz, lekeliyoruz? Bizim artık dünyada barışa ihtiyacımız var. Kaldı ki sizlerle olan barışımız bizim, hiçbir ülkeyle olan barışa benzemez. Şimdi diyoruz ki gelin, Yunanistan'da Çipras bir başbakan olarak genç, dinamik, 'Yeni bir adım atalım' arzusundadır, isteğindedir. Son ziyaretimde cumhurbaşkanını aynı havada gördüm' 'Gelin o zaman bunları masaya yatıralım, ama 'Sen mi daha fazla aldın? Ben mi daha fazla verdim?' filan bu kavgaları bırakalım. Sonunda bu deniz ya, öbürü hava. Buralarda rahat rahat gemiler geçsin, uçaklarımız uçsun vesaire. Bunu yapamamak bize başka sıkıntılar getiriyor. Getirince de işte ne yazık ki bedeli bu işin ağır oluyor. Biz istiyoruz ki artık buna noktayı koyalım'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:46:59

Bakan Demircan Açıklaması 'Çocuk Ve Anne Ölümlerinde Türkiye Dünyaya Örnek Olacak Neticeler Elde Etti'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Anne ve çocuk ölümleri konusunda Türkiye dünyaya örnek olacak durum gelecek neticeler elde etti” dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:44:55

Judo Açıklaması Ümit Erkekler Afrika Kupası

Kupada 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya elde eden Türkiye şampiyon oldu.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:42:55

100 Yıllık Gelinlik Podyumda

Gümüşhane’de genç girişimci Ayşegül Parlak, kendi dizayn ettiği gelinlikleri ateş ve dans gösterilerinin yer aldığı defileyle tanıttı. Defilede Parlak’ın babaannesine ait 100 yıllık gelinlik de podyumda sergilendi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:41:55

Macaristan'da Hükümet Karşıtı Eylem

Macaristan'da basının hükümet yanlısı yayın yaptığını öne süren ve basın özgürlüğünün sağlanmasını isteyen on binlerce kişi eylem yaptı.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:41:25

'Türkiye'nin Aslanları' Klibinin Galası Yapıldı

Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e giden Mehmetçik'e armağan ettiği "Türkiye'nin Aslanları" adlı şarkısına çektiği klibin gala gösterimi yapıldı.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:38:55

'Yunanistan'la Sorun Bunları Yaşamak İstemiyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bütün bu süreç içerisinde suların ısınması istemiyoruz. Böyle bir gayretin içerisinde değiliz. Yunanistan’a komşumuz olarak bakıyoruz. Bazı sıkıntılar olsa bile bunları aşmak istiyoruz. Ege’de artık bunları yaşayamayalım” dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:36:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Yunanistan'la Bazı Sıkıntılar Olsa Bile Artık Bunları Yaşamak İstemiyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bütün bu süreç içerisinde suların ısınması istemiyoruz. Böyle bir gayretin içerisinde değiliz. Yunanistan’a komşumuz olarak bakıyoruz. Bazı sıkıntılar olsa bile bunları aşmak istiyoruz. Ege’de artık bunları yaşayamayalım. Biz istiyoruz ki artık noktayı koyalım” dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:35:25

Erdoğan, Soruları Yanıtladı (6)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '(FETÖ'cü Adil Öksüz) Takipteyiz, iz sürüyoruz. Bazı bağlantıları kurulmuş vaziyette'(Milletvekili listelerine FETÖ'cülerin sızma ihtimali) Artık kolay değil. Çünkü çok hassasız. Her türlü incelemeyi, araştırmayı, devlete eleman almadaki GBT gibi yaptırıyoruz, yaptıracağız. Ben, böyle bir sızmanın olabileceğine ihtimal vermiyorum' 'Münbiç'le ilgili olarak aldığımız duyumlarda Fransızların, özellikle Münbiç'e yönelik bazı gayretlerinin olduğunu şu anda gözlemliyoruz' '(Macron) Bunlar geçmişte hep böyle alışmışlar. 'Biz büyüğüz'... Sen büyüksen Türkiye senden küçük mü? Türkiye, hakkı neyse bu hakkını sonuna kadar belirler ve masada kalıcıdır, masada belirleyicidir. Masayı da size terk etmeye mecbur değildir'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:32:25

Atletizm Açıklaması İznik Ultra Maratonu

Maratonun en uzun bölümünü oluşturan 140 kilometrelik koşunun galibi, 16 saat 18 dakika ile Kemal Kukul oldu.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:29:55

Karabük'te Devrilen Kamyonetin Sürücüsü Öldü

Karabük'te meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:27:55

'Adil Öksüz'le İlgili İz Sürüyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 83 FETÖ üyesinin Türkiye’ye getirildiğini belirterek, Adil Öksüz ile ilgili, “Son bilgilere kendisinin burada hangi ülkede olduğunu söylemem uygun olmaz. Ama iz sürüyoruz. Bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette” dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:27:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Adil Öksüz'le İlgili İz Sürüyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 83 FETÖ üyesinin Türkiye’ye getirildiğini belirterek, Adil Öksüz ile ilgili, “Son bilgilere kendisinin burada hangi ülkede olduğunu söylemem uygun olmaz. Ama iz sürüyoruz. Bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette” dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:25:55

Erdoğan, Soruları Yanıtladı (5)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türkiye'de seçim hiçbir zaman şaibeli olmamıştır. Tam aksine bir Amerika bile bizim yaptığımız seçimleri yapamamıştır. Biz, yüzde 86 katılımla seçimler gerçekleştirmiş bir ülkeyiz. Onlara baktığınız zaman en kabadayısı yüzde 40, 45, 48 buralarda görürsünüz. Hatta Avrupa'da yüzde 35'lerde seçimler yapan ülkeler var. Onlar kendilerine baksın' 'Gönlüm ana muhalefetin başındaki zatın yarışa girmesini ister, yarışa girsin. Hiç endişe etmesin, başkasını aramasına falan da gerek yok. Kendisi meydana çıksın. Milletin ona ne kadar oy vereceğini görmesinde çok fayda var' '(Saadet Partisi ile görüşme) Ben ve arkadaşlarım herhangi bir netice alamadık. Gördüğümüz kadarıyla CHP ile daha uyumlu, daha ideal anlamda görüşmeleri oluyor. Ama BBP ile görüşmelerimiz oldu. Onlarla ilgili bu noktadaki ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onun da arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp, ona göre adını koyacağız' 'OHAL dönemleri içerisinde Türkiye'de bugüne kadar seçimler yapıldı ve hep bir bahane olarak ortaya atıldı. Tam aksine OHAL seçimde bütün ortaya çıkacak muvazaaları da yok edecek bir tedbirdir. Burada tam aksine bir sıkıntı yaşanmayacaktır' '1011 bin kişilik bir spor salonunda bir uluslararası kuruluşun toplantısında bulunacağım ve orada Türk vatandaşlarıma sesleneceğim. Büyük ihtimalle Avrupa'yı orada toparlayacağız. Konuşmamızı yapacağız. Demokrasi mücadelesi öyle kolay kolay kısıtlanabilecek, önü kesilebilecek bir mücadele değildir. Sizin bir yerde önünüzü keserler öbür yerden çıkarsınız. Avusturya'nın başındaki zatın attığı bu adımlar tamamen kendisine ters dönecek adımlardır'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:23:25

'11. Ulusal Zeytinyağı Oskarları Ödül Töreni'

Gaziantep'teki törende kimyasal analiz testinden başarıyla geçen 82 zeytinyağı üreticisine çeşitli hediyeler verildi Zeytin Dostu Derneği Başkanı Çetin:Zeytin, Mezopotamya'dan dünyaya yayılmıştır. Mardin'in Derik ilçesinde bulunan zeytinler, dünyanın ilk zeytinleri diyebiliriz' 'Türkiye, son yıllarda yapılan dikimlerle en çok zeytin ağacı olan ikinci ülke konumuna geldi. Türkiye'de 41 ilde zeytin üretimi yapılmaktadır' GTB Yönetim Kurulu Başkanı Akıncı:Zeytinde hedefimiz sektörde hep üst sıralarda yer almak. Bu bağlamda şehrimizde özellikle son yıllarda gerek üretim gerekse de teknolojik altyapı ve ArGe çalışmaları noktasında önemli adımlar atıldı'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:22:25

Danimarka'da Köge Camisi Açıldı

Danimarka’da başkenti Kopenhag’ın 50 kilometre güneyindeki Köge kentinde yeni binasına taşınan Köge Camisi, törenle ibadete açıldı.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:18:25

Basketbol Açıklaması Toplu Sonuç

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 26. haftasına 4 maçla devam edildi Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 33. haftası, 8 maçla tamamlandı

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:14:25

Balıkesir'de Terör Örgütü El Nusra Şüphelisi Yakalandı

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde terör örgütü El Nusra üyesi olduğu öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:12:55

Erdoğan, Soruları Yanıtladı (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Darbe girişimine yönelik şu ana kadar 285 dava açıldı. 137 davada karar verildi. 1433 sanığa hapis cezası verildi. Bunlardan 1433 sanığın 530'u müebbet, 399'u ağırlaştırılmış müebbet, 504'ü ise 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.19 değişik ülkeden 83 FETÖ yöneticisini getirdik. 10 ülkede FETÖ bağlantılı 76 okul, kurduğumuz Maarif Vakfına devredildi' 'Bu FETÖ denilen adam benim milletimi böldü, parçaladı. Ümmeti böldü, parçaladı. Anayı evladına, evladı anasına, aileyi kendi içinde parçaladı' 'Ben faizenflasyon ilişkisinde hep doğru orantıyı, yani faizi ne kadar yükseltirseniz enflasyon da o kadar yükselecektir. Faizi ne kadar düşürürseniz enflasyon o kadar düşecektir'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:08:56

Kamyonet Korkulukları Devirerek Takla Attı Açıklaması 1 Ölü

Karabük’te yoldan çıkan kamyonet korkulukları kırarak takla attı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:08:55

'Burada Bir Komplo Olduğunu Düşünüyoruz'

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal:'(Beşiktaş maçında yaşananlar) Gerçek Fenerbahçe taraftarı asla böyle bir şey yapmaz' 'Bu oyunu yapanlar inşallah en kısa zamanda yakalanır ve bu durum çözülür' 'Sonucun hükmen 30 olacağı söyleniyor. Ben kesinlikle böyle olacağını düşünmüyorum'

21 Nisan 2018 Cumartesi   23:06:55

 1  2  ...  51  52