Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptı

Başbakan Davutoğlu Suruç saldırısıyla ilgili Şanlıurfa'da açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu bir kişinin tespit edildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptı
Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyük bir acı yaşandığını belirterek, bütün Türkiye'nin kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısının ardından bugün kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilçede incelemelerde bulundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, Şanlıurfa Valiliği'ne gelen Başbakan Davutoğlu, çıkışta saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suruç'ta ilk olarak saldırıda yaralananları ziyaret ettiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa'ya gelerek burada daha önce gelen heyetten kapsamlı bilgiler aldıklarını söyledi. Bu olayın büyük bir acı olduğunu ifade eden Davutoğlu, bütün Türkiye'nin kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin ilk kez bu tür saldırı ile karşı karşıya kalmadığını da ifade eden Davutoğlu, “2003 yılında İstanbul'da El Kaide bağlantılı terör olayında sivil alanda yapılan saldırıları hatırlıyoruz. 2007'de Ulus'ta Anafartalar'da bu sefer PKK bağlantılı saldırıyı, 2008 Ocak ayında Diyarbakır'da yine 2008'de Güngören'de ve Diyarbakır'da çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla neticelenen canlı bomba saldırını hep zihnimizde tutuyoruz. Yine Reyhanlı saldırısı, son olarak Diyarbakır'daki saldırılar her ne kadar farklı örgütler tarafından yapılmış ise de hepsi insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılar. Bütün bu saldırılarda hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ve ailelerine bir kez daha taziyeleri diliyorum” dedi.

Hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra yetkililere gerekli talimatları verdiğini belirten Davutoğlu, yoğun bakımda olan bir yaralının da daha teşekküllü bir hastaneye sevkinin gerçekleştirilmesi noktasında talimat verdiğini söyledi.

“Böyle bir olayla karşı karşıya kaldığımız zaman ilk olarak önceliğimiz insanı boyuttur” diyen Davutoğlu, “Burada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız yüreğimizin bir parçasıdır. Fikirleri ve düşünceleri ne olursa olsun. Siyasi geçmişleri ideolojileri ne olursa olsun hepsi bizim canımızdır” diye konuştu.

Konunu ikinci boyutunun ise idari ve hukuki soruşturma olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, olayın derinlenmesine soruşturulduğunu söyledi. Olayın tüm yönleri ile geniş çaplı soruşturulduğunu belirten Davutoğlu, olayın yaşandığı yerde güvenlik önlemlerinin alındığını ve ilk girişte aramalar sırasında 2 araması olan şahsında gözaltına alındığını belirtti. Ancak patlamanın yaşandığı alanın belediyeye ait bir alan olması nedeniyle ikinci bir aramanın yapılmadığını söyleyen Davutoğlu, “Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor' dedi.

Canlı bombanın kimliğinin tespiti konusunda da soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, bu konuda da ciddi bir mesafenin alındığını ancak tüm bağlantıların tespit edilmesi noktasında kimliğin şuan için açıklanmayacağını dile getirdi. Canlı bombanın Türkiye içinde ve dışında ki tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması adına yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğünü belirten Davutoğlu, “Şüpheli konusunda önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Soruşturmanın selameti açısından bombacının kimliğinin açıklanmayacağını belirten Davutoğlu, olayın idari ve hukuki olarak açığa çıkartılmasından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi. Olaydan sonra Ankara'dan bomba uzmanlarının 2 saat içerisinde bölgeye hareket ettiğini kaydeden Davutoğlu, olayı açığa çıkarmak için herkesin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Olayın insani botunu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, bu saldırının Türkiye'ye yapılan bir saldırı olduğunu tekrarladı. Dün yaptığı çağrıyı yineleyen Davutoğlu, Mecliste gurubu bulunan 4 siyasi partinin genel başkanlarına çağrıda bulunarak terörün ve şiddetin her türüne karşı ortak bilinç ve tavırla hareket edilmesini istedi.

Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıŞanlıurfa Suruç'ta büyük patlama Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıPatlamadan önce böyle poz vermişler Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSuruç ile eşzamanlı Kobani'de de patlama Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıBaşbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Suruç talimatı Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıİçişleri Bakanlığı: Failler yargı önüne çıkartılacak Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıCanlı bomba 18 yaşında bir kız Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıHastaneden ilk açıklama: Parça tesirli bomba ve yanık Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıKılıçdaroğlu'ndan saldırı açıklaması Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıAK Parti'den saldırı açıklaması Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSaldırı sonrası HDP'den ilk açıklama Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıDehşet bölgesi Şanlıurfa Suruç'tan geriye kalanlar Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıBaşbakan Davutoğlu: İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ'ı işaret etmektedir Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSuruç'u karıştıran iddia! Resmi açıklama geldi Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıBeyaz Saray Suruç'taki saldırıyı kınadı Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSuruç saldırısı Taksim'de protesto edildi Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıFigen Yüksekdağ'dan 'Suruç' açıklaması Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıBahçeli'den Suruç açıklaması Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıCan Dündar'dan provokatif tweet! Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıEmniyet saldırganın görüntülerini buldu Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıBombacı kadın kılığında erkek mi? Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSuruç'taki saldırıda Rus yapımı TNT kullanılmış Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSuruç'ta ölen gencin kız arkadaşı yürek yaktı Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıÖlenlerin kimlikleri belli oldu Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıNuman Kurtulmuş'tan Suruç açıklaması Başbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptıSelahattin Demirtaş'tan Suruç açıklaması