Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suruç'taki intihar saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada Adıyaman'da bir askerin şehit edilmesine de değindi ve "Birileri eş zamanlı olarak Türkiye'yi karıştırmak için düğmeye basmış olabilir" dedi.

Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklaması
Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklaması
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki intihar saldırısına ilişkin bilgiler verdi.

Kurtulmuş özetle şu ifadeleri kullandı:


'Ölü sayısı 31'e yükseldi. Yaralılar içerisinden taburcu edilenler oldu. Şu anda 32 yaralımız var. Dün akşam saatleri itibariyle Suruç'taki cenazelerin tamamı Gaziantep'e kaldırıldı. 5 cenaze ailelerine teslim edildi. Kimlikler belirlendikçe ailelerine teslim edilecek.

Olay ilginçtir. Korunaklı bir binada böyle bir bombalama olayının olması üzücüdür. İnşallah bu olayın arkasında ne varsa aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu bütün Türkiye'nin ortak acısıdır. Terörün dini, diyaneti, mezhebi olmaz. Terör insanlık düşmanıdır.

Bunlara karşı bütün milletimiz gönül gönüle vererek bu sonuçları önleyebiliriz. Ortak bir çizgide buluşmamız lazım. Bunu özellikle bir kez daha milletimizle paylaşmak istiyoruz.

'ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜLÜYOR'

Basın mensuplarından da destek bekliyoruz. Basın mensuplarına büyük sorumluluklar düşüyor. Bu süreci inşallah sabırla aydınlatacağız. Son derece yanlış bir algı operasyonu bazı çevrelerce yürütülüyor. Terör gruplarına destek verildiği ve bu grupların terör eylemlerine cesaret edildiği söyleniyor.

'DAEŞ İSE MUHATABI TÜRKİYE'

Bunların son derece yanlış olduğunu, iftira olduğunu bu devlete haksızlık olduğunu söylemek istiyorum. Bunun propagandasını yapanlara şunu söylemek istiyorum; henüz kesinleşmede de bu saldırıyı gerçekleştiren DAEŞ ise bunun muhatabı bizzat Türkiye'dir.

Biz her yerde bu ve benzeri örgütlerle müdahale ediyoruz. Terörizmin insanlık suçu olduğunu söyleyerek mücadelemizi verdik. Türkiy bölgesinde istikrar adası olan bir ülke. Evet terörden çok çektik ama Türkiye Suriye olmadıysa bunun en temel nedeni milletimizin etnik farklılıklara rağmen birlikte yaşama arzusuna sahip olmasıdır.

Dünkü olaylar sırasında kayda değer bir detayı da paylaşmak isterim. Aynı zamanda eş zamanlı olarak Adıyaman'da bir askerimiz şehit oldu, buradan da bu şehidimizin cenazesine gideceğiz. Birileri eş zamanlı olarak Türkiye'yi karıştırmak için düğmeye basmış olabilir.'

Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıŞanlıurfa Suruç'ta büyük patlama Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıPatlamadan önce böyle poz vermişler Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSuruç ile eşzamanlı Kobani'de de patlama Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıBaşbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Suruç talimatı Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıİçişleri Bakanlığı: Failler yargı önüne çıkartılacak Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıCanlı bomba 18 yaşında bir kız Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıHastaneden ilk açıklama: Parça tesirli bomba ve yanık Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan saldırı açıklaması Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıAK Parti'den saldırı açıklaması Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSaldırı sonrası HDP'den ilk açıklama Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıDehşet bölgesi Şanlıurfa Suruç'tan geriye kalanlar Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıBaşbakan Davutoğlu: İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ'ı işaret etmektedir Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSuruç'u karıştıran iddia! Resmi açıklama geldi Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıBeyaz Saray Suruç'taki saldırıyı kınadı Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSuruç saldırısı Taksim'de protesto edildi Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıFigen Yüksekdağ'dan 'Suruç' açıklaması Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıBahçeli’den Suruç açıklaması Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıCan Dündar'dan provokatif tweet! Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıEmniyet saldırganın görüntülerini buldu Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıBombacı kadın kılığında erkek mi? Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSuruç'taki saldırıda Rus yapımı TNT kullanılmış Numan Kurtulmuş'tan Suruç açıklamasıSuruç'ta ölen gencin kız arkadaşı yürek yaktı