Suruç ile eşzamanlı Kobani'de de patlama

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. HDP'li vekil Çalışkan saldırıyla eş zamanlı olarak Kobani'de de bir patlama yaşandığı bilgisini aldıklarını belirtti.

Suruç ile eşzamanlı Kobani'de de patlama
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. IŞİD'li canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilen saldırı nedeniyle 10'dan fazla ölü ve yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı olayın ardından yaptığı açıklamada, 'Şiddetle kınıyoruz, telin ediyoruz. Memleketimizin demokrasisine, huzuruna, insanlarına kast etmiş menfur bir saldırı. Ben ölen kardeşlerimizin hepsine baş sağlığı diliyorum. Ben bölgedeyim şu anda. Hem yaralıların transferi hem de onların tedavisiyle ilgili çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz' dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan da olayın ardından CNN Türk'e yaptığı açıklamada, 10'un üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Çalışkan ayrıca saldırıyla eş zamanlı olarak Kobani'de de bir patlama yaşandığı bilgisini aldıklarını belirtti.