ABD’NİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ!

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Suriye, ABD-Avrupa ve Rusya arasında “şahların savaş alanı” olmaya devam ediyor.

Suriye'de on birlerce masum insan bilmedikleri bir “neden” uğruna yaşamını yitirdi. Milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Çocuklar okullarını bıraktı, kadınlar, erkeklerinin ölümüne ağladı. Babalar bitmeyen yasa girdi, anaların ağlamaktan gözleri kör oldu.

Tiranlar bu kez hesaplaşmak için onların ülkesini seçmişti.

Şimdi ABD Dışişleri Bakanı John Kerry. Rusya ve Suriye Hükümetini, masum insanları bombaladığı için savaş suçu işlemekle itham ediyor ve “Savaş suçu soruşturması açılabilir” diyor. Kerry'nin merhamete gelmesinin gerekçesi, Esed güçlerinin dün muhaliflerin hakim olduğu bölgede bir hastane daha bombalamaları. Çok sayıda masum insan, çocuk ve kadının yaşamını yitirmesi.

Kerry diyor ki; “Rusya ve Suriye rejimi neden hastanelere, çocuklara ve kadınlara saldırdığını bütün dünyaya anlatmak zorundadır. Bunlar savaş suçuyla soruşturulmak için yeterli sebeplerdir. Bu saldırıları gerçekleştirenler yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdır.”

Kerry'nin söyledikleri ilk bakışta ne kadar da hoşumuza gidiyor değil mi?

Masum insanların öldürülmesi karşısında “diklenen, dayılanan” bir ABD, ne kadar da sempatik görünüyor.

Oysa gerçekler birkaç duygusal sözle, tribüne seslenen cümlelerle geçiştirilemeyecek kadar acımasız.

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nda dünyayı kana boğdu.

6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya attığı atom bombası birkaç dakika içinde 140 bin insanı kül etti. Birkaç hafta içinde de ölenlerin sayısı 300 bine yükseldi. Ölenlerin 280 bini sivildi. 9 Ağustos'ta Nagazaki'ye atom bombası bıraktı. Büyük bölümü kadın ve çocuk 80 bin masum kavrularak can verdi.

ABD 2001'de Afganistan'ı havadan bombaladı. Daha sonra Afganistan'ı işgal etti. Afganistan'da kaldığı süre içinde 220 bin insan yaşamını yitirdi. ABD'nin bugüne kadar Pakistan'a yaptığı saldırılarda ise 80 bin Pakistanlı can verdi. Bu rakamlar, ABD Merkezli Sosyal Sorumluluk Taşıyan Doktorlar isimli kuruluşun hazırladığı raporda yer alıyor. O rapora göre Amerika, 2003 yılında Irak'ı işgalinden, 2011'e kadar Irak'ta 1 milyon insanın ölümüne yol açtı.

Hadi gelin de şimdi Kerry'nin, Suriye için döktüğü timsah gözyaşlarına inanın!

Kerry'nin derdi Suriyeli 3-5 milyon Müslüman değil. Derdi, Suriye ile Rusya arasında yapılan son anlaşma ile Rusya'nın Suriye'de “sittin sene” kalabilecek olması.

Kerry'nin, “Suriye ve Rusya hastaneleri bombalıyor bu bir savaş suçu” dediği dakikalarda, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim Üssü'nü süresiz kullanmasını öngören antlaşmayı onaylıyordu.

İşte size ABD'nin kabaran “insanlık damarı” nın gerekçesi.