Haber Arşivi

Akıllı telefonlarda tehlike! Android ve iOS'ta...

Son dönemde gündeme gelen uygulamalardaki güvenlik sorunuyla ilgili ABD'li Zimperium isimli şirket bir rapor yayımlandı. Raporda, Android ve iOS kullanan milyonlarca kişinin bilgisine erişildiği ortaya çıktı.

5 Mart 2021 Cuma   09:41:18

Twitter o özelliği Türkiye'de test ediyor!

Clubhouse son dönemin en çok ilgi gören uygulamalarından biri oldu. Günden güne kullanıcı sayısını artırıyor. Ses temelli bir sosyal ağ olan Clubhouse'un yükselen popüleritesi diğer sosyal medya platformlarının gözünden kaçmadı. Twitter bu konuda gerekli adımı attı ve Twitter Spaces'i duyurdu. Bir süreden beridir başka ülkelerde test edilen Spaces, Türkiye'de de teste açıldı. Peki Türkiye'deki kullanıcılar Twitter Spaces'in testine nasıl katılabilir? İşte detaylar...

5 Mart 2021 Cuma   09:40:26

'Polis defalarca başıma vurdu' diyerek iftira atmıştı... Güvenlik kamerası görüntüleri gerçeği ortaya çıkardı

İstanbul Esenler'de maske tartışması sonrası gözaltına alınan kişi, polisin kendisini darp ettiğini öne sürerek şikayette bulundu. Gerçek güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı. Polis merkezinin güvenlik kamerası görüntülerinde şahsın nezarethanenin demir kapısı ve parmaklıklarına defalarca kafasıyla vurduğu görülüyor. Harun Ç.'yi o sırada polis merkezinde bulunan polislerin güçlükle engellediği de görüntülere yansıyor.

5 Mart 2021 Cuma   09:26:19

İdo Tatlıses'in düğününe virüs rötarı!

İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo Tatlıses ile evlilik hazırlığında olan Yasemin Şefkatli, son dönemde vakaların artış göstermesi nedeniyle düğünlerini ileri bir tarihe ertelediklerini söyledi.

5 Mart 2021 Cuma   09:19:42

Türkiye'den dünyayı hayran bırakacak bir hamle daha! Artık uzay sonları da milli!

Başkan Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılan Türkiye'nin uzay alanındaki hedef ve projelerinin açıklanacağı Milli Uzay Programı dünya basınında büyük yer almıştı. Gelen son dakika haberine göre, Türkiye'den bir hamle daha geldi. Uzay çalışmalarında dünyaya örnek olan Türkiye milli uzay sondaları ile de dikkat çekti.

5 Mart 2021 Cuma   09:18:17

Bitlis'te yaşanan helikopter kazasının görgü tanığı Davut Bikeç yaşananları anlattı

Bitlis'ten acı haber geldi. Bingöl'den kalkan askeri helikopter kaza kırıma uğradı ve 11 askerimiz şehit oldu.Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu. Köylülerden Davut Bikeç, helikopter düştüğü haberini alır almaz diğer köylülerle bölgeye giderek yaralılara yardımcı olmaya çalıştıkları anları anlattı. Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Birinin yanına gittim. Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım." ifadelerini kullandı.

5 Mart 2021 Cuma   09:14:57

Uzmanlar uyardı: 'Maskeyle gelen cilt hastalıklarına dikkat'

Soğuk havalarda maskeler nemlenerek ıslanıyor. Bu durumun çene ve dudak çevresinde seborait dermatite neden olarak, cildi tahriş edebildiğine dikkat çeken dermatologlar, maskelerin sık değiştirilmesini tavsiye ediyor. İşte maskeyle gelen cilt hastalıkları ve cildi ıslak maskeden koruyan önlemler...

5 Mart 2021 Cuma   09:12:09

Türkiye şehitlerini uğurluyor!

Türkiye Bitlis şehitlerini uğurluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı tören Elazığ'da gerçekleşti. Memleketlerine gönderilmeden önce bir arada oldukları son tören olan veda töreninde 11 şehidimiz için sırasıyla saygı duruşu, özgeçmişlerin okunması ve Kur'an tilaveti ile dua okunması programı gerçekleşti. Şehitlerimizin her biri için cenaze ve defin işlemlerinin yapılacağı şehirlere havadan nakil işlemi başlatıldı.

5 Mart 2021 Cuma   08:25:00

Kurallara uymayan yandı! HES kontrolüne vatandaş katkısı

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme kriterlerinin ardından çok yüksek riskli iller dışında 4 ay sonra yeni kontrollü normalleşme dönemi başladı. Ancak kurallara uyulmazsa vakalar her an artabilir, risk haritasında renkler değişebilir. İşte bu yüzden herkesin kurallara uyması gerekiyor. Öte yandan uzmanlardan mavi renk kategorisindeki illerle ilgili bir uyarı geldi. Peki koronavirüse ilişkin kurallara uymayanlar hakkında ne yapılmalı? Hes uygulamasındaki hangi özellik bu durumun önüne geçecek? İşte normalleşme sonrası son dakika koronavirüs gelişmeleri ve haberin detayları.

5 Mart 2021 Cuma   08:04:53

İpekyolu Belediyesi'nin binasında terörist elebaşı Öcalan'ın fotoğrafları ele geçirildi

HDP'li belediyenin ek hizmet binasından öldürülen teröristlerin fotoğrafları, Öcalan ve PKK paçavraları çıktı.

5 Mart 2021 Cuma   08:02:17

Dışişleri'nden Arap Ligi'ne sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı: Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 3 Mart 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında ülkemize yönelik alınan mesnetsiz kararları tümüyle reddediyoruz.

5 Mart 2021 Cuma   07:56:50

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın sözleri Türkiye'yi duygulandırdı

Bitlis'teki helikopter kazansında şehir olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın vatan için harcanmış bir ömrü ve hikayeleri vardı. Türkiye Erbaş'ı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin cenaze töreninde söylediği sözlerle tanımıştı. Osman Erbaş'ın 15 Temmuz'da yakaladığı FETÖ'cü hain Bekir Ercan Van'ın ona söylediği sözler adeta şeref madalyası gibi askerlerine miras kaldı.

5 Mart 2021 Cuma   07:55:46

FETÖ’den ‘Akşener’i destekleyin’ talimatı!

Bağımsız Ülkücüler Platformu Kurucusu Adnan Baran, MHP olağanüstü kongre sürecinde o dönem kendisi de genel başkanlığa aday olan Koray Aydın ile görüştüğünü belirterek, “Koray Aydın’ın bizzat ağzından duyduğum, şey şuydu; ‘Cemaatin önde gelenlerinden biriyle geçenlerde karşılaştık. Bana dedi ki ‘Hocaefendi bize talimat verdi. Biz cemaat olarak Meral hanımı destekliyoruz’. Biz böyle bir kadına MHP gibi bir partiyi teslim edebilir miyiz?’ dedi” ifadelerini kullandı.

5 Mart 2021 Cuma   07:50:28

Helikopter kazasında şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ’a getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi. Elazığ'da Fethi Sekin Şehir Hastanesi Morguna kaldırılan şehitlerin gün içerisinde tören düzenlenerek memleketlerine gönderileceğini bildirildi.

5 Mart 2021 Cuma   07:46:20

AFAD Heyeti Deprem Haftası Dolayısıyla Vali Cüneyt Epcim'i Ziyaret Etti

Afet ve Acil Durum (AFAD) Bayburt İl Müdürlüğü heyeti Deprem Haftası dolayısıyla Vali Cüneyt Epcim’i ziyaret etti.

5 Mart 2021 Cuma   07:37:41

Moto Kuryenin Hayatını Kaybettiği Feci Kaza Kamerada

Bursa’nın Kestel ilçesinde bir motosiklet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil kaldırıma çıkarak saniyeler içinde alev aldı. Yaşanan kazada motosiklet sürücüsü 500 metre sürüklenirken, olay yerinde feci şekilde can verdi. Kaza anı anbean kameralara yansıdı.

5 Mart 2021 Cuma   07:37:40

Erzincan'da Düve Alım Desteğine Başvuruda Bulunan 217 Müracaattan 43'Ü Kabul Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan tarımsal destekleme kapsamında Erzincan’da düve alım desteğine başvuruda bulunan 217 müracaattan 43’ü kabul edildi.

5 Mart 2021 Cuma   07:37:39

Stajyer Avukatlar Ruhsatnamelerini Aldılar

Erzincan Barosu’nda stajını başarıyla tamamlayan avukatlar yemin ederek ruhsatnamelerini aldı ve meslek hayatına ilk adımlarını attılar.

5 Mart 2021 Cuma   07:37:10

Tuzla'da Yanan Et Fabrikasındaki Hasarın Boyutu Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Tuzla’da et üretimi yapılan bir fabrikada büyük çaplı yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yangının bıraktığı hasar günün aydınlanmasıyla gözler önüne serildi.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:42

Şehitlerin Naaşı Elazığ'a Getirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ’a getirildi.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:41

Gaziosmanpaşa'da Ticari Taksiye Binen Silahlı 3 Şahıs İle Bekçiler Arasında Kovalamaca

Gaziosmanpaşa’da ticari taksiye binen silahlı 3 şahıs, polis uygulama noktasına gelince taksi şoförüne silah yönelterek polislerden kaçtı. Uygulama noktasından kaçtıktan sonra bekçilerin dur ihtarına uymayan şüpheli şahıslar, yaşanan kovalamaca sonrası bekçiler tarafından araç lastiğine ateş açarak durdurulmaya çalışılsa da şüpheli şahıslar taksiyle bir süre kaçtıktan sonra aracı cadde ortasında terk ederek kayıplara karıştı.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:40

Tuzla'da Yangının Çıktığı Fabrikadan Yaralı Bir İşçi Çıkarıldı

Tuzla’da et üretimi yapılan bir fabrikada büyük çaplı yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürerken, yangın nedeniyle iş yeri içerisinde yaralanan bir işçi içeriden çıkartılarak ambulansa alındı.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:11

Tuzla'da Yangın Çıkan Fabrika Havadan Görüntülendi

Tuzla’da et üretimi yapılan bir fabrikada büyük çaplı yangın çıktı. Söndürme çalışmalarının sürdüğü yangın havadan görüntülendi.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:10

Papa'dan Tarihi Irak Ziyareti Öncesi Mesaj Açıklaması 'Hepiniz Kardeşsiniz'

Katolik aleminini ruhani lideri Papa Francis, 5-8 Mart arasında gerçekleştireceği tarihi Irak ziyareti öncesi Irak halkına mesaj gönderdi.

5 Mart 2021 Cuma   07:36:09

Tuzla'da Et Üretimi Yapılan Fabrikada Yangın

Tuzla’da et üretimi yapılan bir fabrikada büyük çaplı yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sürüyor.

5 Mart 2021 Cuma   07:35:41

 1  2  3  4