Kabineye 4 yeni isim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. hükümeti açıkladı. Buna göre kabineye 4 yeni isim girdi.

Kabineye 4 yeni isim
Yeni kabineye giren isimler ''Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli.''  olurken Emrullah İşler, Beşir Atalay ve Hayati Yazıcı ise kabine dışı kaldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu 62. hükümete ilişkin kabine listesini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı oldu.

61. hükümetin AB Bakanı Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yeni Dışişleri Bakanı, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır yeni Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.

Böylece bir önceki hükümetin Başbakan Yardımcıları Emrullah İşler ve Beşir Atalay ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı kabine dışı kaldı.

Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bir takım işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin' dedi.

Kurtulmuş, Kocatepe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Bizler inanmış insanlarız, kaderin bize vermiş olduğu, Cenab-ı Allah'ın takdir etmiş olduğu kader içerisinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ederiz' diyen Kurtulmuş, çok şerefli bir görevin kendisine tevdi edildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, bu süreçte elinden geleni yerine getirmeye gayret edeceğini belirterek, vatana ve millete hizmet için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

62. Hükümet'in Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Bütün bakan arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah'ın yüz aklığı vermesini temenni ediyorum. Makamlar, gelip geçicidir. Hiçbir makam hiç kimseye, kadıya mülk değildir. Bizler de bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bir takım işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin.'

Ülkemiz ve dış politikamız için çalışacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız' dedi.

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığına getirilen Çavuşoğlu, cuma namazı için Kocatepe Camisi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine duydukları güvenden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın önemli ve şerefli bir görev olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız' dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu ile 'halef-selef' olacaklarını ifade etmesi üzerine Çavuşoğlu, 'Bizim 300 yıla yakın ata dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef-selef oluyoruz. Bu bizim için hem büyük bir mutluluktur hem de onurdur' diye konuştu.

Volkan Bozkır'ın da AB Bakanlığı'na getirilmesini de değerlendiren Çavuşoğlu, Bozkır'ın 'ağabey' dedikleri bir büyük olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Bozkır'ın AB ile ilişkileri ve AB sürecini en iyi bilenlerden olduğunu kaydetti.

Bu kadrolar arasında bayrak değişimidir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yeni kabineyle ilgili 'AK Parti içinde çok değerli kadrolar var. Bu kadrolar arasında bir bayrak değişimidir' değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Başbakan Yardımcısı olduktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Ben sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin. AK Parti içinde çok değerli kadrolar var. Bu kadrolar arasında bir bayrak değişimidir' dedi.

Akdoğan, hükümetin belirlediği politikalar çerçevesinde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

'Kaldığımız yerden devam edeceğiz'

Akdoğan, cuma namazını kıldığı Vedat Dalokay Camisi'nden ayrılırken de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emaneti kendilerine teslim ettikleri için teşekkür eden Akdoğan, 'Allah yolumuzu açık etsin' ifadesini kullandı.

Akdoğan, 'Yeni hükümetin ilk görevleri ne olacak' sorusunu, 'Önce devir teslimi yapalım. Hükümet programı zaten hazırlandı. Önümüzdeki pazartesi günü Meclis'te okunacak. Ondan sonra bunun üzerinden eylem planları hazırlanacak. Kaldığımız yerden güçlü bir şekilde devam edeceğiz' şeklinde yanıtladı.