Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gezmiş, Aslan ve İnan anıldı

7 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı Deniz Gezmiş'in dava arkadaşlarından biri olan Hacı Tonak, "Bazı CHP'liler Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına 'evet' dedi" açıklamasında bulundu.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 41. yılında Aykırı Sorular'da da anıldı. Deniz Gezmiş'in o dönem dava arkadaşlarından biri olan Hacı Tonak, 'Bazı CHP'liler Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına 'evet' dedi' açıklamasında bulundu.

O günkü parlamenter yapıyı ve o günkü siyasetin üç genç insana karşı tutumunu anlatan Tonak, 'Bir faciadır. Demokrasi tarihimizin en berbat, en yüz karası sayfalarından biridir. Darbenin ötelediği bir palamento, hiçlenmiş, aşağılanmış bir parlamento. O parlamento parlemento olarak varlığını üç genç insanın idamında gösterme gayretine giriyor' diye konuştu.

CHP'nin büyük bir kısmının da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına 'evet' dediğini savunan Hacı Tonak, 'O parlamento içinde söylediğim durum CHP'liler için de geçerli' dedi.
BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı