Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Denizde tehlikeli dakikalar

28 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı İstanbul'da 2 gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava Bodrum Yalıkavak'ta yapılacak sörf turnuvasına hazırlanan genç sporculara da zor anlar yaşattı.

Antreman sırasında şiddetli esen rüzgar, minik sporcuların denizde mahsur kalmasına neden oldu. Poyrazın da etkisiyle kıyıdan uzaklaşan küçük sporcular, teknelerle kurtarıldı. Olay, öğle saatlerinde Kadıköy Caddebostan'daki Balık Adamlar Spor Kulübü'nün antreman alanında yaşandı. Yelken Federasyonu tarafından Bodrum Yalıkavak'ta düzenlenen Yarıyıl Kupası'na katılmak için hazırlık yapan küçük yaştaki sporcular, soğuk havanın azizliğine uğradı. Hava sıcaklığının 2-3 dereceye kadar düşmesine rağmen hazırlıklarına ara vermek istemeyen sörfçüler zor anlar yaşadı. Sık sık sörf tahtasından düşen sporculardan bazıları poyrazın etkisiyle sürüklenince kısa süreli panik yaşandı. Sporcuların suda mahsur kaldığını gören bazı vatandaşlar da polise haber verdi. Kısa sürede Caddebostan Sahili'ne gelen polis ekipleri kulüp yetkililerine durumu bildirdi. Hemen harekete geçen kulüp görevlileri korkuya kapılarak yardım isteyen bazı sporcuları hazır bekletilen bir tekneyle kurtardı. Üşüyen ve suya düşen sporcular tek tek tekneyle güvenli bölgelere götürüldü. Mahsur kaldığı için tekneyle kıyıya çıkartılan Ayda Meray, "Rüzgar hızını arttırınca biraz fazla açıldım. Hava da çok soğuk olunca üşüdüm ve kısa süreli panik yaşadım. Yardım istemek zorunda kaldım. Arkadaşlar gelip tekneyle aldılar." dedi.

Öte yandan aşırı rüzgar ve soğuk hava nedeniyle hazırlıklara ara verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı