Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BBP'den Anayasa çıkışı

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ifadesinin alınacak olmasıyla ilgili, 'Kim hukukun dışına çıktıysa bunlar yargı önüne çıkarılmalı." dedi Destici, gündeme ilişkin kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

2013 yılında yeni bir anayasa yapılacağına, terör belasından kurtulunacağına, gelir dağılımının adil bir şekilde olacağına, işsizler ordusunun iş bulacağına, dış politikada problemlerin çözüleceğine inanmadıklarını belirten Destici, bunun sebebinin ise ayrıştırıcı siyaset izlenmesi olduğunu vurguladı. Siyasetin önünün açılmasının demokratik ve sivil bir anayasa, siyasi partiler yasasıyla olacağını inandıklarını dile getiren Destici, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Trafik kazasıyla ilgili bir soruya Destici, ikinci kazasının olduğunu belirterek kasıtlı bir şey olduğunu düşünmediğini, emniyetin araştırmasının devam ettiğini açıkladı.

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ifadesinin alınacak olmasıyla ilgili ise Destici, kim hukukun dışına çıktıysa bunların yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Toplumsal barış için genel af tavsiyeleri ve telkinlerini de doğru bulmadığını, yanlış bulduğunu anlatan Destici, herkesin işlediği suçun cezasını bir kere çekmesi gerektiğini ifade etti.

'"Barış, nereden sıfırdan başlanabilir. Adil bir yargılama sonrası sivil, demokratik bir anayasaya kavuşturursanız; bütün toplumun herkesimi barış haline gelir' diye düşünüyorum." diyen Destici, Koray Aydın'ın yeni parti kuracağı ve kendisinin de bunun içinde yer alacağı iddiaları konusunda da bunların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. Kimseyle görüşmediklerini belirten Destici, bu süreçle ilgi ve alakalarının bulunmadığını vurguladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı