Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu başkanlığında Suriye toplantısı

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Çin ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye dönen Davutoğlu, Washington'da yapılacak G-8 Dışişleri Bakanları toplantısına video konferansla katılacağı açıklandı...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'nun, Washington'ta başlayan G-8 dışişleri bakanları toplantısında, bakanlara video konferansla hitap edeceğini kaydetti.

Nuland, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Davutoğlu'nu, G-8 bakanlarına hitap etmesi için davet ettiğini söyledi. Davutoğlu'nun video konferansla bağlanacağını ifade eden Nuland, ''(Davutoğlu'nun hitabı), G-8'in resmi bölümüne dahil değil, G-8'e ek olarak yapılacak'' dedi.

Bir soru üzerine Nuland, Davutoğlu'nun, Clinton ile Davutoğlu arasında birkaç gün önceki telefon konuşmasıyla benzer doğrultuda, Son günlerde ülkesinde yaşananlar ve Türkiye'nin kaygıları konusunda gruba brifing vereceğini ve bunun ardından soru-cevap ve fikir alışverişi olacağını kaydetti.

Nuland, video konferansın ardından G-8 dışişleri bakanlarının resmi programa tekrar devam edeceğini bildirdi.

Bir başka soruya karşılık Nuland, Türkiye'nin Suriye'deki durumla ilgili ciddi kaygılarının bulunduğunu hatırlatarak, ''Davutoğlu'nun, bir komşu ülke olarak, ülkesinin bu konuda görüşlerini aktarmak istediğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Nuland, Suriye rejiminin ateşkese yönelik açıklamasına dair soru üzerine ise rejimi sözleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendireceklerini yineledi.

ASKER'DE TOPLANTIYA KATILDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ve sınırdaki gelişmeler nedeniyle Başbakan Erdoğan'la birlikte çıktığı Çin gezisini yarıda keserek dün yurda dönmüştü.

Dün Dışişleri Bakanlığı'nda toplantı üstüne toplantı yapıldı.

Bunlardan birine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katılması 'Ve asker Dışişleri'nde' yönünde haberler yapılmasına neden oldu.

Erdoğan’ın Esad’a yönelik, 'Bizi fazla zorlama' mesajı göndermesinin ardından yapılan gizli toplantıda, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı da hazır bulundu.

Toplantıda, Suriye sınırında Türkiye'ye geçmek isteyenlerin can güvenliği üzerine; Suriyeli askerleri provoke etmeyecek şekilde alınabilecek askeri önlemlerin görüşüldüğü kaydedilirken, durumu fırsat bilen PKK’nın sızmasına karşı hazırlıkların da ele alındığı kaydedildi



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı