Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pitbull dehşeti

15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı İzmir'in Balçova ilçesinde okul bahçesinde futbol oynarken pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Tolga Demirayak, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay, Onur Mahallesi'ndeki Balçova Anadolu Lisesi bahçesinde meydana geldi. İddialara göre, 15 yaşındaki T.G. ve 14 yaşındaki kardeşi T.G., pitbull cinsi köpeği bir süre gezdirdikten Sonra Balçova Anadolu Lisesi bahçesine götürdü. 2 kardeş, köpekleri rahat dolaşsın diye pitbullun tasmasını çıkarttı. Bu sırada okulun bahçesinde futbol maçı yapan Özel Fatih Koleji öğrencisi 11 yaşındaki Tolga Demirayak ve arkadaşları, pitbull cinsi köpeği karşılarında görünce kaçarak okulun yüksek bir duvarına çıktı. İddiaya göre 2 kardeşin, köpeğin saldırmayacağı konusundaki sözleri üzerine Tolga Demirayak duvardan indi.

Demirayak'ın aşağı inmesiyle birlikte üzerine atlayan pitbull, önce sağ bacağından, ardından sağ elinden, Son alarak da göğsünden ısırdı. Bunun üzerine 2 kardeş sahibi oldukları köpeğin üzerine atılıp uzaklaştırdı. Vücudu kanlar içerisinde kalan Tolga Demirayak koşarak okulun yakınında işyeri bulunan annesi Burçin Demirayak'tan (35) yardım istedi. Yaralı çocuk, anne Burçin Demirayak'ın ihbarı ile olay yerine gelen ambulansla 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tolga Demirayak, tedavisinin ardından taburcu edilerek evine gönderildi.

Olayın ardından pitbull ile sahibi olan iki kardeş, polis tarafından Salih İşgören Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada çocuk polisi tarafından ifadeleri alınan 2 kardeş, serbest bırakıldı. Çocukların ifadelerinin ardından köpek de savcılık talimatı doğrultusunda kendilerine teslim edildi. Saldırgan köpeğin sahibine teslim edildiğini öğrenen Demirayak'ın ailesi, şaşkınlık yaşadı.
Meydana gelen olayın psikolojilerini bozduğunu söyleyen astsubay baba Mehmet Demirayak (37) ve anne Burçin Demirayak, "Allah çocuğumuzu bize bağışladı. Hepimiz hayvanları seviyoruz ancak pitbull gibi bir köpeğin tasmasız bırakılarak böyle sokakta başıboş dolaştırılması hiç doğru değil. İnsanlar böyle saldırgan ve tehlikeli bir köpeği neden evlerinde besleyip sokaklarda dolaştırıyorlar? Birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Köpeğin aşıları da tam değil." diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı