Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de saldırı

22 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye'nin Halep şehrinde biri Türk 3 gazeteciden hala haber alınamıyor.

Kaybolan gazetecilerden Türk olanın isminin Cüneyt Ünal olduğu bildirildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Masaru Sato, Japan Press için çalışan tecrübeli savaş muhabiri Yamamoto'nun (45), araçta Özgür Suriye Ordusu üyeleriyle seyrederken vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Yamamoto, Suriye'de rejime karşı başlayan isyan sonrasında hayatını kaybeden dördüncü gazeteci oldu. Yamamoto'nun cenazesi daha sonra Türkiye'ye getirildi.

Bu arada Yamamoto'nun saldırıdan sonra çekilmiş görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde yayınladı. Görüntülerde, Yamamoto'nun cesedinin bir aracın içinde ve daha öncesinde de bir hastanede olduğu görülüyor. Özgür Suriye Ordusu'ndan Yüzbaşı Ahmed Gazali, gazetecilerin Halep'te saldırıya uğradıklarını belirterek, "Gazetecilerin Suriye'ye gelmelerini istiyoruz. Ülkeye güvenli bir şekilde girişlerini sağlıyoruz ancak maalesef Esad rejiminin medyaya yönelik acımasız saldırılarına karşı sorumluluk üstlenemiyoruz" dedi.

Uluslararası toplumun hala yaşananlara seyirci kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Gazali, şiddet olaylarının başladığı 2011 yılı Mart ayından bu yana 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazali, medya mensuplarına yönelik saldırıların uluslar arası toplumu, müdahaleye yönelik cesaretlendirmesini umduklarını söyleyerek, Halep'te Suriye güçlerince kaçırılan gazetecilerden birinin El Hurra televizyonunun Türkiye muhabiri olan Beşar Fehmi olduğunu açıkladı.

Merkezi ABD'de olan kanal, Beşar Fehmi ve kameramanı olarak görev yapan Cüneyt Ünal'ın görüntülerini yayınlarken, çalışanları hakkında bilgi almaya çalıştıklarını, ancak henüz bu konuda bir ilerleme sağlayamadıklarını açıkladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı