Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'ya sürpriz ziyaret

8 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Suriye'de kaçırılan 48 İranlı için Türkiye nasıl yardımcı olabilecek, bunu konuşacağız.Türkiye bölgede önemli bir ülke ve Türkiye ile İran'ın derin bir ilişkisi var" dedi.


İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Salihi, Davutoğlu ile yapacakları görüşme ile ilgili, "Suriye'de kaçırılan 48 İranlı için Türkiye nasıl yardımcı olabilecek, bunu konuşacağız. Türkiye bölgede önemli bir ülke ve Türkiye ile İran'ın derin bir ilişkisi var" diye konuştu.

Davutoğlu ile uluslararası sorunlar ve özellikle de bölgesel sorunları görüşeceklerini anlatan Salihi, "Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'da pek çok gelişmeler söz konusu ve farklı aşamalardan geçiliyor. Farklı halk hareketleri görülüyor. Bunların uzun uzadıya konuşacağız, hem Suriye ile ilgili hem de başka bölgelerle ilgili konuşacağız" dedi.

Türkiye ve İran'ın bölgede çok önemli bir rol oynadığını kaydeden Salihi, bu nedenle hem istikrarı hem de barışı korumak için bir şeyler yapılması gerektiğine işaret etti. Salihi, tüm önemli oyuncuların harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek, "Bölgede barış ve istikrarı sağlamak hepimizin çıkarına. Suriye'de durumun kötüleşmesi hepimizi kötü bir duruma sürükleyecek" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzababi'nin, Suriye'de akan kandan Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi sorumlu tuttuğunun hatırlatılması üzerine Salihi, bu konuda konuşmak istemediğini ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı