Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yunanistan kemerleri sıkıyor

3 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Yunanistan’da koalisyon hükümeti liderleri, troyka tarafından talep edilen yeni kemer sıkma önlemlerini görüşmek üzere bugün yeniden bir araya geldiler.

Bugün Yunanistan Başbakanlığı’nda toplanan koalisyon hükümeti liderleri, aralarındaki anlaşmazlıklara rağmen troyka heyetinin talep ettiği 11,5 milyar Euro’luk önlem paketini genel çerçeve anlamında kabul ettiklerini açıkladılar.

PASOK lideri Evangelos Venizelos, bu programın sonuç getirmeyeceğine inandığını, fakat Başbakan Samaras’ın görüşüne saygı duyarak bu programa destek vereceğini belirtti.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yanis Stournaras da, “Üçümüz de bu programın zorluğunu kabul ettik ancak ülkenin Euro bölgesinde kalabilmesi için bu önlemleri alması gerekmekteydi” dedi.

Demokratik Sol Parti lideri Fotis Kuvelis ise görüşmede kesinti paketinin detaylarının tartışılmadığını belirterek “Gelecek dönemde reform paketinin süresinin uzatılması için AB ile müzakerelere başlayabiliriz ancak şu anda almamız gereken karar bu” ifadesini kullandı.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yanis Stournaras, yarın troyka heyetini kabul edip kendilerine detayları sunacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı