Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Anneler gününe ilk kez annemsiz gireceğim''

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İlk kez Anneler Günü'nü yalnız kutlayacağım.Ancak Allah’a hamdolsun Anneler Günü'nü Rize'de annemin ekmeğini yediğim evde geçireceğim." dedi.

Erdoğan, partisinin Yeni Şehir Stadı'nda düzenlenen ‘Rize AK Parti 4. Olağan İl Kongresi’nde hemşehrileriyle buluştu. Erdoğan, yarın kutlanacak Anneler Günü nedeniyle başta Türkiye olmak üzere bütün dünyadaki anneleri kutladığını dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun süt dağıtımdaki eleştirilerine Rize'den de cevap veren Erdoğan, "32 bin 600 okulda 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtıyoruz. Hiçbir zehirlenme vakası yok, bazılarında hassasiyetten dolayı mide bulantıları oldu ama hiçbir zehirlenme olmadı. Anamuhalefet partisi, süt konusunu istismar malzemesi yapmak istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haftada bir dağıttığı sütü de her gün dağıtılıyormuş gibi gösterdi.” ifadelerini kullandı.

"CHP HER ZAMAN SUYU VE ZİHİNLERİ BULANDIRDIĞI GİBİ BUGÜN DE SÜTÜ BULANDIRIYOR"
CHP’li İzmir Belediye Başkanı'nın projenin desteklenmesinden yana sözlerini hatırlatan Erdoğan, başkanın ‘mutlaka desteklenmeli aksaklıklar yaşanacaktır bunlar giderilecektir. Süte siyaset karıştırmazsak ülkemiz çocukları için çok yararlı olacağını düşünüyorum’ sözüne atıfta bulunarak, "Kılıçdaroğlu ise süte siyaset karıştırıyor." dedi.

Türkiye genelinde çocukların ve velilerin zihinlerini bulandırmanın sorumsuzluk olduğunu ifade eden Başbakan, "Kılıçdaroğlu Remoğun tüfeği gibi atıyor ama hep karavana atıyor. CHP her zaman suyu ve zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırıyor. Ey Kılıçdaroğlu süt aktır ak. Çocuklarımızın hassasiyeti yok ise gönül rahatlığı içinde dağıtılan sütleri içirmelerini istiyorum." diye konuştu.

"KARALAMA KAMPANYALARINA TAKILMAYCAĞIZ"
AK Parti'nin Türkiye’yi büyüten ve bayrağını gururla dalgalandıran bir parti olduğuna vurgu yapan Başbakan, muhalefetin karalamalarına ve uluslararası şebekelerinin karalama kampanyalarına takılmayacaklarını dile getirdi. "Bize birlik, beraberlik dayanışma ve paylaşım lazım" diyen Başbakan Erdoğan, "14 Ağustos 2001 de yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Tek milletiz biz. Bunun içinde Türkü, Çerkezi, Kürdü, Lazı, Boşnağı var. Millet budur. Şehidimizin kanı ile rengini almış bayrağımızdan başka bayrak yok. Tek vatan dedik. 780 bin metre kare vatan toprakları bizin için tek vatandır bunun üzerinde asla operasyona müsaade etmeyiz. Devlet içinde devlete asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

"2001'DE NASIL BİR HEYECAN VARSA 11 YIL SONRA YİNE AYNI HEYECAN VAR"
Siyasete yeni dinamikler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, Aydın’da 57, Rize’de 56. Kongrelerini yaptıklarını ve her kongrede dayanışma birlik ve demokrasi damgası vurulduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bize bunlar yorulacak, yıpranacak, iktidar geriletecek dediler. Bunlara gelin Rize’ye bir bakın bizim diğer il kongrelerimize bakın. Rabbime hamdolsun 2001'de nasıl bir heyecan varsa 11 yıl sonra yine aynı heyecan var. Ben o zaman demiştim ki 'Biz bir Türkiye partisi kurmuyoruz bir dünya partisi kuruyoruz.' Hamdolsun sizler bizi mahcup etmediniz. Partimiz sınırları aştı hakkında tezler yapılan bir parti haline geldi. Dünyanın her yerinde konuşulan vizyon geliştiren bir parti oldu bunu sizler başardınız. Bu şekilde yetkimizi kullanmaya devam edeceğiz. Üç seçim üst üste büyüyerek oyumuzu artırdık. Biz koşuyoruz koşmakla kalmayıp kanatlanıyoruz." Rize Üniversitesi'ne isminin verilmesinden büyük mutluluk duyduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, isimlerin geçici olduğunu ama gök kubbede hoş seda bırakmanın önemli olduğunu belirtti.

"Rizelilerin hayır dualarını alabiliyorsak bu bize ziyadesi ile yeter.” diyen Başbakan, bütün illerdeki üniversiteleri büyütmeye devam edeceklerini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı