Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Halk eğitim merkezi festivali

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Feshane’de düzenlenen 2012 İstanbul Halk Eğitim Merkezleri Festivali’nin (HEMFEST) açılışını yaptı.

Kadınlarla bol bol fotoğraf çektiren ve el emeği ürünleri yakından inceleyen Erdoğan, 'hayat boyu eğitim kavramı'nın yeni yeni yerleştiğini söyledi.

2012 İstanbul Halk Eğitim Merkezleri Festivali’nin açılışına Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Hayat Boyu Öğrenme Projesi Genel Müdürü Mustafa Biçerli ile ilçelerden gelen kursiyerler katıldı.

Emine Eroğan, bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivale gelişinde çocukların halk oyunu gösterisi ile karşılandı. Emine Erdoğan, açılıştan sonra yaptığı konuşmada, öğrenme alışkanlıklarına vurgu yaptı. Türk Medeniyeti’nin öğrenme konusuna verdiği öneme atıfta bulunan Erdoğan, “Hayat boyu öğrenme, eğitimde yeni ve modern bir kavram olarak uygulanmaya başlandı. Oysa hayat boyu öğrenme bizim medeniyetimizde bin yılı aşkın bir süredir var olan ve hayatiyetini sürdüren bir kavramdır. Bizim eğitim ve öğrenme geleneğimiz ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.’ nasihatiyle şekillenmiştir. Bizim kadim medeniyetimiz öğrenmeyi yaşa ve sosyal sınıflara asla hapsetmemiş, asla sınıflandırmamıştır.” dedi.

Açılışa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise halk eğitim merkezlerinin ortaya koyduğu bu çalışma temposunu övdü. Projenin birçok kişi için verimli sonuçlar ortaya koyduğunu ve kursiyerlerden eğitim görevlilerine kadar, emeği geçen herkese şükran duyduğunu ifade etti.

HEMFEST, 2010 yılında ilki yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen bir eğitim programı. Program kapsamında İstanbul’da 39 ilçede, 41 ayrı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurs ve benzeri etkinliklerle üretim yapılması ve kişisel gelişim sağlanması amaçlanıyor. “Hayat boyu aile” sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında üretilen ürünlerin İstanbullularla buluşması için yapılan etkinlikte, çok sayıda ürün de görücüye çıkmış oldu. 8 Mayıs 2012 tarihine kadar Feshane’de İstanbullulara açık olacak festivalde giyim, cam, seramik, kuyumculuk, resim, fotoğraf, tezhip ve minyatür alanlarında olmak üzere 8 ayrı kategoride üretilen eserler sergilenecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı