Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insanlar devrede

28 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Esma Aygün - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, terör örgütünün sınır dışına çekilme kararına ilişkin, "Silahlı yapıların Türkiye ortamından çekilmesi, bundan sonra çatışma yaşanmaması, doğuda ve batıda evlere cenaze gelmeyecek olması çok önemli bir merhale" dedi.

Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı yapıların Türkiye'den çekilecek olmasının ve buna Kandil'in uyacağını ifade etmesinin sürecin işlediğini gösterdiğini söyledi.

Yapılan açıklamada üç aşamalı bir plandan söz edildiğini hatırlatan Taşgetiren, şöyle devam etti:

"Birinci aşama dışarı çıkmak, ikincisi demokratik birtakım çözümlerin oluşmasını beklemek, üçüncüsü de normalleşme deniliyor. Öcalan'ın da serbest kalacağı bir son durum. Silahların bunlardan sonra tamamen bırakılacağı ifade ediliyor. Ben şahsen böyle bir aşamalı durumu problemli olarak görüyorum. Bu demokratikleşme süreci aslında hükümetin zaten gündeminde olan bir şey. TBMM'nin de gündeminde olan bir şey. Bunu silahlı yapıyla bağlantılı hale getirmek Meclis çalışmalarını, Hükümet'in duruşunu sıkıntıya sokar. Bu sürece muhalefet eden grupların istismarına, kullanmasına müsait bir durum ortaya çıkarır."

"Her şeye rağmen silahlı yapıların Türkiye ortamından çekilmesi, bundan sonra çatışma yaşanmaması, dolayısıyla doğuda ve batıda evlere cenazenin gelmeyecek olması çok önemli bir merhale" diyen Taşgetiren, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun 30 yıllık kan sürecinden sonra çok önemli bir merhale olduğunu, dolayısıyla bundan geriye dönüşün de artık Türkiye'nin bugünkü şartlarında mümkün olmayacağını, silahlı yapının fiilen devre dışı kalacağını düşünüyorum. Kuzey Irak'ta bu yapı konuşlanacak olsa bile Türkiye'ye dönük bir tehdit niteliği arz edemeyeceğini düşünüyorum."

Yayıncı: Cemal Coşkun


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı