Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Somali'de barış hamlesi

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Türkiye’de bulunan Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Somaliland Cumhurbaşkanı Ahmet Silanyo, diyalogun yeniden başlaması için bir bildiri imzaladı.

Taraflar 90 gün içerisinde İstanbul'da buluşma konusunda mutabakata vardı.Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Somaliland Cumhurbaşkanı Ahmet Silanyo Türkiye’nin arabuluculuğu ile bir araya geldi. İki gündür Ankara’da bulunan iki lider, diyalogun yeniden başlaması için anlaştı. Yapılan anlaşma gereği, her iki tarafta Chevening House Deklarasyonu ve Dubai Bildirisi’nin içeriğini onayladı. Buna göre, uluslar arası toplum sadece sürecin kolaylaştırılması için katkıda bulunabilecek. Yine liderler Somaliland’a yönelik uluslararası yardım ve desteğin kolaylaştırılması için mutabık kaldı. Bildirinin maddeleri arasında, terörizm, aşırılıkçılık, korsancılık, yasa dışı balıkçılık, zehirlik atık, deniz suçları ve ağır suçlarla mücadele için istihbarat paylaşımı ve güvenlik personeline eğitim gibi işbirliğine karar verildi.

Tarihi bilahare kararlaştırılmak üzere 90 gün içerisinde İstanbul’da buluşmayı kararlaştıran liderler, diyaloga zarar verecek bir dilden uzak durma noktasında da karşılıklı güven verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı