Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Genel af tartışması

5 Mart 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı’da teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin tutanaklarının medyaya sızdırılmasıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi: “Sen ne düşünüyorsun bu konuda, çık milletin önünde açıkça görüşünü beyan et.” Kılıçdaroğlu, İzmir’de yeni fuar alanının temel atma törenine katıldı.

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını övdükten Sonra devlet adamının tarifini yaptı. Devleti devlet adamı kimliğiyle yönetecek kişilere ihtiyaç olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savundu. Türkiye’nin bütün komşularıyla kavgalı hale geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Son 10 yılda ülkenin terör bataklığına saplandığını söyledi: “2002’de sıfır terör. 2013’ü düşünün, neden Türkiye 10 yılda bu noktaya geldi? Türkiye’yi 10 yılda bir terör batağına sokan anlayışı ve düzeni, nasıl ve hangi gerekçeyle haklı göreceğiz? Kim yönetiyor ülkeyi?”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, medyaya sızdırılan İmralı tutanakları üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklendi. İki gün önce gazetelere tutanakların yansıdığını belirterek, “Şimdi tartışmaları bıraktık, haberi kim sızdırdığının üzerine duruluyor. Geçiniz bunları siz. Gazeteci arkadaşım görevini yapmış, bir gazetecilik başarısının altına imzasını atmış. Şimdi ülkeyi yöneten Başbakan'dan yanıt bekliyoruz. Konuşmasını bekliyoruz. Sen ne düşünüyorsun bu konuda, çık milletin önünde açıkça görüşünü beyan et.” dedi.

Medyaya sızan tutanaklarla ilgili olarak bir tarafın görüşlerini dinlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şimdi öbür tarafına bakmamız gerekiyor. Öbür ortak konuşacak. ‘Benim konuşmaya hakkım yoktur.’ diyemez. Eğer bu ülkeyi yönetiyorsan, adam gibi yönetiyorsan, devlet adamı kimliğiyle yöneteceksen senin yanıtını bekliyoruz. Dün, evvelki gün söyledim, şimdi de İzmir’den tekrar sesleniyorum. Çık milletin önüne, konuş ne düşünüyorsan.”

‘1 MART TEZKERESİNİN TUTANAKLARI AÇIKLANSIN’

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında 1 Mart 2003 tarihinde TBMM’de gizli oturumda görüşülen tezkerenin tutanaklarının açıklanmasını da istedi. Dün tezkeresinin 10. yılının dolduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, tutanakların açıklanması için TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunduklarını aktardı. O zaman kimin ne konuştuğunu milletin bilmeye hakkı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hatırlarsınız, bundan 10 yıl önce yabancı bir ülkenin askerleri Mardin’e kadar gitmişlerdi. Televizyonlardan izlediniz. Silahları da gelmişti ama TBMM’den o yabancı askerlerin geleceğine ilişkin karar henüz çıkmamıştı. Parlamento'da gizli oturumda görüşüldü ve reddedildi. Gelen askerler geriye gittiler. 10 yıla kadar TBMM tutanaklarının açıklanması yasak. 10 yıl doldu, şimdi yine İzmir’den, ilk kurşunun atıldığı şehirden çağrı yapıyorum, o tutanakları açıklayın. Kim ne konuştu, kim neyi savundu? Kim, 'Yabancı askerler bu topraklara gelsin.’ dedi? Kim karşı çıktı? Bu milletin bilmeye hakkı vardır.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı