Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tunus'ta suikast gerilimi

8 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Tunus’un başkenti Tunus’ta muhalif politikacı Şükri Belid’in evinin önünde vurularak öldürülmesi ülke gösterilere sebep oldu.

Kardeşi ve Tunuslu yetkililer, muhalif politikacı Belid'in evinin önünde vurularak öldürüldüğü açıkladı.

Belid'in işe giderken boyun ve başından vurularak öldürüldüğü aktarıldı. Vurulma sonrası hastaneye kaldırılan Belin, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Bu arada Belid’in öldürülmesi sonucu ülkede gösteriler düzenlendi.

Polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdi. Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki ise olayı kınarken, Fransa’ya yaptığı ziyareti yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldı. Strasbourg ziyareti çerçevesinde Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Tunus Cumhurbaşkanı, Şükri Belid’in öldürülmesinin Tunus devrimini etkilememesi gerektiğini ifade etti.

Merzuki, “Bizim barışçıl devrimimizin düşmanı çoktur. Onlar devrimin başarısız olmaması için ellerinde geleni yapıyor.” dedi.

Tunus Başbakanı Hammadi Cibali ise olayın akabinde yaptığı açıklamada, "Şükri Belid'e yapılan saldırı, tüm Tunus'a ve Tunuslulara yapılan bir terörist saldırıdır." ifadelerini kullandı.Şükri Belid'in öldürülmesi, Tunus'ta devrimden sonra meydana gelen en dikkat çekici suikast olayı olarak nitelendiriliyor. Belid, Tunus'ta sol eğilimli Demokrat Parti'nin koordinatörlüğü yapıyordu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı