Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kutlu Doğum Haftası

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hayırsever vatandaşların katkılarıyla İl Müftülüğü ve Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından Şanlıurfalılara tirit ziyafeti sunuldu.

Dergah Camii'nde verilen tirit ziyafetine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ve ilgili kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, vatandaşların Kutlu Doğum Haftasını kutladı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, haftanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "Burada şu anda peygamber efendimizin asırlar önce temelini attığı İslam kardeşliğinin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Peygamber sevgisinin 10 binlerce insanı sabah saatlerinde bir araya getirdiğini bu heyecan içerisinde görmek ayrı bir mutluluk veriyor" dedi.

Vali Güvenç ise, "Hayırseverlerin yaptığı bir ziyafet tamamen sivil bir organizasyon. Hayırsever bütün vatandaşlarımıza Urfalılara şükranlarımızı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun şu anda 260 adet koyun, 36 adet sığır kesilmiştir. Bu ziyafet için 41 bin adet ekmek, 4 ton yoğurt, 2 bin 500 kilo limon ve bin 500 kilo sarımsağın harcandığı bir ziyafetteyiz. Bütün insanlarımız Tirit için şu anda sırada gerçekten kelimelerle ifade etmek çok zor Şanlıurfa'nın hayırseverliğini Kutlu Doğuma eylesin. Güzelbir ortam bu işe öncülük eden Ulu Cami İmamımız Ali Topal'a da teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsun 13 yıldır bu hizmeti yürütüyor. Bütün bu işe katkı sağlayan herkesi içtenlikle kutluyorum. Sabahın erken saatinde buraya tirite gelen Dergah Camii'ne gelen bütün Urfalıları kutluyorum. Çoluk çocuğuyla gelen herkese Kutlu Doğum Haftasının hayırlar getirmesini yürekten temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Vali Güvenç ve beraberindeki heyet ile birlikte Hz. İbrahim Peygamber Camii'ndeki ziyafete katılmak üzere Balıklıgöl'den ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı