Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yola aileleriyle helalleşerek çıkıyorlar

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye'de seyri sefer güvenliği, can ve mal emniyetinin olmadığını belirterek, "Türkiye olarak biz komşu ülkenin bu hale gelmemesi için bir yıl öncesinden çok yoğun çabalar sarf ettik, bu konuda önemli inisiyatifler aldık, Suriye yönetimine işbirliği teklif edildi, ama maalesef olmadı ve bu noktaya geldi" dedi.

Bakan Ergin, Suriye'de öldürülen 2 TIR şoförü ile bir vatandaşın taziyesine katılmak üzere memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Bakan Ergin ve beraberindeki heyet ilk ziyaretini bir süre önce Suriye'nin İdlip kentinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden TIR şoförü Mustafa Üstaç için Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan taziye çadırına yaptı. TIR şoförü Mustafa Üstaç'ın babası Ali Üstaç'a taziye dileklerini bildiren Bakan Ergin ve beraberindeki heyet daha sonra bir süre önce vefat eden eskiSaadet Partisi (SP) İlçe Başaknı Fuat Ovalı'nın babası Hannan Ovalı'nın taziyesine katıldı.

Bakan Ergin ve beraberindeki heyet son taziye ziyaretini ise Hatay'ın Demirköprü köyüne yaptı. Suriye'nin Halep kentinde vurulan Hasan Koçak'ın taziyesine katılarak aile fertlerine başsağlığı dileyen Bakan Ergin, Hasan Koçak'ın eşi ve çocuklarını dinledi. 2'si özürlü 6 çocuk ile dul kalan Döne Koçak'ın sorunlarını not alan Bakan Ergin, aileye yardım yapılması için gerekli yerlere talimatlar verdi.

Taziyelere katıldıktan sonra Hatay'a geçen Bakan Ergin gazetecilere açıklamalarda bulundu, Bakan Ergin, "Ateş düştüğü yeri yakıyor, burada insanların eşi, kardeşleri hayatlarını kaybetmiş. Hemşerilerimizin acılarını paylaşmak için geldik. Ümit ediyoruz ki bir an önce bu ateş dursun, akan kan dursun ve Suriye'de barış tesis edilsin. Türkiye'nin baştan itibaren bütün çabası buna dönüktü, ama maalesef bu gün Suriye'de seyri sefer güvenliği, can ve mal emniyeti yok. Türkiye olarak biz komşu ülkenin bu halegelmemesi için bir yıl öncesinden çok yoğun çabalar sarf ettik, bu konuda önemli inisiyatifler aldık. Suriye yönetimine işbirliği teklif edildi, ama maalesef olmadı ve bu noktaya geldi. Temennimiz daha kötüye gitmesin. Nakliyecilerimizin, şoförlerimizin, ticaret yapan işadamlarımızın emniyeti için tedbirler alınıyor ancak, Dışişleri Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili yaptığı uyarılar dikkate alınmalıdır" dedi.

"ALTERNATİF GÜZERGAH HAKKINDA İLGİLİ BAKANLIKLAR YOĞUN ÇABA SARF EDİYOR"

Suriye sınırında bulunan kapılara alternatif sınır kapılarının konuşulduğu, bunun ne aşamada olduğu sorusuna yanıt veren Bakan Ergin, alternatif güzergah hakkında ekonomi, ulaştırma ve dışişleri bakanlıklarının yoğun çabalar sarf ettiğini söyledi.

Bakan Ergin, "Alternatif güzergah hakkında ilgili birimler gerekli çalışmaları yapıyor, ama şuanda kapı açık mı olsa hayırlı, yoksa kapalı mı olsa hayırlı? Bu değerlendirme yapılıyor ve şuan ki pozisyonda kapı açık. Burada sadece yük geçişi yapılmıyor, insanıamaçlı yolcu geçişleri de yapılıyor. Bunun stratejisini dışişleri bakanlığımız güvenlik birimleriyle birlikte yapıyor. Bu değerlendirmede kapanmasının daha yararlı olacağı düşünüldüğü noktada ancak böyle bir tasarruf yapılabilir. Duygusal reflekslerle atılacak adımlar bizi çok doğru yerlere götürmeyebilir. Süreci yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu

Bakan Ergin, Suriye'den Türkiye'ye yeni toplu gelişler olup olmadığı sorusuna ise böyle bir kehanette bulunma imkanlarının olmadığını ancak tedbir açısından hazırlıklarının sürdürüldüğünü dile getirdi

Bakan Ergin'in Reyhanlı ziyaretine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Hatay Emniyet Müdürü Rağıp Kılıç, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyacı ve kurum müdürleri katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı