Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül'ün Tunus Ziyareti

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirterek, "Ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalıştık.Tunus'ta büyük bir başarı vardır" dedi.

Ziyaretinin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Konukevi'nde ziyaretle ilgili bir açıklamada bulundu. Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, Başbakan Hamadi Jebali, Ulusal Kurucu Meclis (UKM) Başkanı Mustafa Ben Jafaarmeclis ile görüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, 'Tunus'un ilk serbest seçimleriyle seçilen ulusal meclisinde bir konuşma da yaptım. Bu seyahat verimli bir ziyaret olmuştur. Yapılan ziyarette, ülkeler arasındaki her türlü ilişkiyi geliştirmeye çalıştık. Tunus'ta büyük bir başarıvardır ' diye konuştu.

Tunus ile Türkiye arasında 400 yıllık bir tarih bağının bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, 'Tunus ile Türkiye'nin yaklaşık 400 yıllık bir tarihi bağı var. İzler halen canlıdır. Tunuslular bununla övünmektedir. Tunus'ta ilk reformları gerçekleştiren Hayrettin Paşa da, sadrazam olmuştur. Büyük bir övünç kaynağıdır ' dedi

Ziyaretinde Türkiye'nin Tunus'a tecrübelerini aktardığını ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türk özel sektörü bu ülkede ciddi yatırımlar yapıyor. İki büyük havalimanını Türkler işletiyor. Bu ülkeyle İki büyük sorun vardı, halledildi. Eğitim alanına da önem veriyoruz. Türk ve Tunus öğrencileri her yıl birbirlerine misafir oluyor ve değişimler yapıyoruz. Tunus'ta İstanbul'daki Galatasaray Lisesi'ni hatırlatan Osmanlılar döneminden kalan Sadıka koleji de tamamen Türk yapımı. Tunus elitlerinin, bürokrasisinin mezun olduğu bir okuldur. Bu okulu ziyaret ettim. Üniversite ve lise öğrencileriylegörüştük. Gayet verimli bir ziyaret oldu. İş adamları ve gazeteciler büyük bir memnuniyetle döndü. Türkiye Tunus'un başarısına katkı sağlamaya devam edecektir. ' Cumhurbaşkanı Gül, basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte havalimanından ayrıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı