Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Brüksel'de çiçekten halı

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Belçika'da her iki yılda bir olduğu gibi bu sene de çiçeklerden yapılan dev halı, başkent Brüksel'in Grand Place Meydanı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

77x24 metre boyutlarında olan halı, her seferinde farklı bir tasarım ve anlam ile şekillendiriliyor. Bu yılki çalışmalarda tam 120 gönüllü 1 milyon begonyayı tek tek dizerek eseri tamamladı. Halının bu yılki teması Afrika oldu. Halı; özellikle Etiyopya, Kongo, Nijerya, Kamerun ve Botsvana'dan gelen çizimler ile yapıldı.

Çok sayıda turisti çeken halı için görüşler olumluydu. Hollandalı Victor Hegans, "İlk defa geliyorum. Çok büyük ve çok güzel gerçekten. Gözlerim kamaştı" yorumunda bulundu.

İspanyol Ayna Furcada ise, "Barselona'dan özeliklle bu halıyı görebilmek için bu tarihlerde geldik. Çok güzel bir organizasyon, çok beğendik" diye konuştu.

Belçikalı Andre Andre Vanfrausen de, "Tipik bir Brüksel aktivitesi, şehrin sembollerinden. Her sefer gelir ve bakarım. Belçika'da yaşayan pek çok insan da aynı şekilde her seferinde mutlaka görmek için gelir" dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı