Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fransa seçimini yapacak

6 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Pazar günü Sarkozy ve Hollande'ın sandıkta kozlarını paylaşacağı Fransa'da bugün seçim kampanyasının son günü.

Son kamuoyu yoklamaları Hollande'ın yüzde 6 farkla yarışı önde götürdüğünü ortaya koyuyor. Sarkozy son günlerde yavaş yavaş rakibine yetişmeye çalıştıysa da çabaları bu farkı eritmeye yeterli olmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı dün yaptığı açıklamada, Fransa'da bugüne kadar hiç bir seçimin bu denli 'ortada' olmadığını belirtti. Ancak uzmanlar Sarkozy'nin kazanmasının çok zor olduğu görüşünde.

Fransa’da 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala, propoganda çalışmalarını hızlandıran Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Sosyalist Parti lideri Fransuva Holland son mitinglerini düzenledi.

Sarkozy, sosyalistlerin cumhurbaşkanlığına gelmesi durumunda ülke ekonomisine durgunluk geleceğini savundu. Hollande ise “Cumhurbaşkanlığında başarısızlıklar lideri olan Sarkozy, bir umut adayı olamaz” dedi. 

Fransa'nın Toulon kentinde seçmenlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Sarkozy, sosyalistlerin cumhurbaşkanlığını kazanması durumunda ekonomiye durgunluk geleceğini ve kemer sıkma politikalarının baş göstereceğini söyledi.

Sosyalistlerin ülke ekonomisinin büyümesini destekleyecek söylemlerinin olmadığını savunan Sarkozy, “Onların söylemleri büyümeyi destekleyen bir programın değil resesyonu destekleyen bir programdır. Bu konudaki politikaları yatırımcıların güvenini zedeleyecek tarzda” dedi.

Rakibi Hollande'a dersini vermek için sayılı günler kaldığını kaydeden Sarkozy zafer sözü verdi...

Toulouse kentinde seçmenleriyle biraraya gelen Sosyalist Parti lideri Francois Hollande ise, kamuoyu yoklamalarında Sarkozy ile arasındaki farkın giderek arttığını iddia etti...

Sarkozy’ye yüklenen Hollande, “ Ülkemizde büyük bir adalet var. Cumhurbaşkanlığında başarısızlıklar lideri olan Sarkozy, bir umut adayı olamaz” diye konuştu...

Seçim kampanyası yasağı Fransa saatiyle 23.00'te başlayacak.

Sağcı siyasetçiden Sarkozy'ye eleştiri


Dün, sağcı politikacı François Bayrou'nun Hollande'ın arkasında olacağını açıklaması, sosyalist adaya güç vermişti. Bayrou seçimlerin ilk turunda yüzde 9.1 oyla beşinci olmuştu. Bayrou'nun yandaşlarının Hollande'a oy vermesi durumunda Sarkozy'nin büyük hezimet yaşayabileceği düşünülüyor.

Sarkozy hükümetinde daha önce görev almış olan Bayrou Sarkozy'nin çok fazla sağa kaydığını söylüyor. Bayrou doğrudan kime oy verilmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmadı ancak Sarkozy'yi Avrupa değerlerinden uzaklaşmak ve göç konusunda aşırı sağ bir pozisyona kaymakla eleştirdi.

Sarkozy'nin kazanamaması durumunda 1981'den bu yana, ikinci kez iktidara gelemeyen ilk Cumhurbaşkanı olacağı belirtildi.
Sarkozy, aşırı sağcı Marine Le Pen'in taraftarlarının oylarına göz dikmiş ancak Le Pen'in seçimlerde boş oy atacağını açıkalamasıyla bu umutları suya düşmüştü.
Hollande Perşembe günü yaptığı açıklamada, 'Seçim bitti. Sarkozy çok önceden yenik düşmüştü ' diye konuştu.

Hollande ve Sarkozy Çarşamba akşamı bir TV tartışma programında karşı karşıya gelmişti.

Tartışmayı 17.9 milyon kişi ekranları başından izlemişti.

BBC Türkçe ve Ajanslar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı