Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriyeli muhaliflere tam destek

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıya katılan 11 ülkenin, kararlı bir şekilde Suriye halkına destek vereceğini söyledi.

Davutoğlu, “Bu ülkelerin, katliamların durdurulması yönünde gösterdiği irade önemlidir.” dedi.

Suriye’de yaşanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla İstanbul’da bir araya gelen aralarında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de bulunduğu 11 ülkenin dışişleri bakanları toplantının ardından konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Toplantıyı değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “2 senedir dünya kamuoyunu ilgilendiren, insanlık vicdanını zedeleyen bir konu hakkında görüşme yaptık. Yüz binlerce insanın katledildiği, evinden yurdundan edildiği bir siyasi krizi görüşmek üzere bir araya geldik.” dedi.

Toplantıya katılan 11 ülkenin kararlı bir şekilde Suriye halkına destek verdiğini belirten Davutoğlu, “Önemli olan bu ülkelerin, Suriye Ulusal Koalisyonu’na destek vermesi. Katliamların durdurulması yönünde her türlü çalışmayı yapmak üzere siyasi irade göstermesi önemli. Bu yardımların mahiyeti şartlara göre değerlendirilecektir. Buradan çok güçlü bir çağrı yapılmaktadır. Umarım bu çağrı başta Şam olmak üzere bütün dünyada karşılığını bulur. “ şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı