Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dört kişilik aile Menderes'e uçmuş

31 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Söke'de 4 kişilik Arslan ailesinden haber alamayan yakınları, aile fertlerinin bir an önce bulunmasını istiyor.

Söke'de toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan ve eşi Necla ile çocukları İrem ve Eyüp Arslan'dan üç gündür haber alamayan yakınlarının polise başvurması üzerine yapılan incelemede bir otomobilin Menderes Nehri'ndeki köprüden düştüğünün belirlenmesi üzerine başlatılan arama çalışmasına, sabah saatlerine kadar ara verilirken Arslan ailesinin evindeki bekleyiş ise sürüyor.

Mehmet Arslan'ın babası Ahmet Arslan, AA muhabirine, büyük acı içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Oğlum ile en son geçen cumartesi öğleden sonra görüştüm. Pazar günü işi bitince çocuklarını alıp Didim'e gezmeye gitmiş. Pazartesi günü işe gitmeyince durumdan şüphelendik, kendisine telefonla ulaşamayınca da çilingirle evinin kapısını açıp içeri girdik ama kimseyi bulamadık. Pazar gününden beri oğlum, gelinim ve torunlarımdan haber alamıyoruz, büyük acı içerisindeyiz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızı bulup, bu acımızı sonlandırsınlar.''

Mehmet Arslan'ın ağabeyi Naci Arslan ise birlikte çalıştıkları kardeşinin pazar günü işini bitirdikten sonra evine gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Pazar günü işini bitirdikten sonra arkadaşının arabasını ödünç alıp, ailesiyle birlikte Didim'e gitmiş. Pazartesi ulaşamayınca kredi kartı kayıtlarından, en son Didim Sosyal Tesisleri Kafeteryası'nda alışveriş yaptığını öğrendik. Buradan 19.30 gibi arabasını aldığı arkadaşını aramış ancak arkadaşı duymamış. Çağrıyı görüp geri aradığında ise telefon kapalıymış. Didim ve Söke arasındaki MOBESE kameraları incelendi. Kullandığı 48 LB 646 plakalı aracın, Didim'e bağlı Akköy'de geçiş kaydı bulunuyor. Daha sonra Menderes Nehri Köprüsü'ndeki bir güvenlik kamerası kaydında, bir otomobilin nehre düştüğü görülüyor. Bunun üzerine burada arama çalışmaları başlatıldı.''

Kardeşi, yengesi ve yeğenlerinin aranması sürecinde yeterli hassasiyetin gösterilmediğini savunan Arslan, ''Neredeyse 4 gündür ortada yoklar. Yetkililerin konunun üzerine düşmesini istiyoruz. Ölü ise ölüsünü bulsunlar, diri ise dirisini getirsinler. Suyun içinde midir bilmiyoruz. Kendimiz, akrabalarımız, eşimiz, dostumuz koşturuyor. Cep telefonu sinyalleri var. Savcılığa pazartesi günü dilekçe verdik, halen bilgi yok. Ya nehre uçtular, ya birileri rehin aldı, ne olduğunu bilmiyoruz. Ailecek perişanız. Bir an önce kardeşim ve ailesinin bulunmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada kaybolan ailenin yakınları, ziyarete geldikleri evde, Arslan ailesinin fotoğrafları ile çocuklar İrem ve Eyüp Arslan'ın yataklarının üzerine koydukları pijamalara bakıp gözyaşlarını tutamıyor.

Arslan'ın otomobilinin, Didim Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden çıkışı sonrasında Söke istikametinde bulunan Didim'e bağlı Akköy'deki MOBESE kamerasında geçiş kaydı tespit edilmiş, Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasındaki Menderes Nehri Köprüsü'nde bulunan güvenlik kamerasının kayıtlarında bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine, arama çalışması başlatılmıştı.

Söke İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bağlı dalgıçların nehirde yürüttüğü arama çalışmasına havanın kararması nedeniyle sabaha kadar ara verilmişti.

Muhabir: Gökmen Şireci - Muzaffer Yavaşoğlu / Emre Umurbilir

Yayıncı: Erdem Gültekin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı