Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan için 'Brütüs' dedi

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin 4+4+4 kesintisiz eğitim sistemi konusunda ortak çalışma oluşturulmasını isteyerek, "Anayasa değişiminde uzlaşma isteniyorsa, eğitim konusunda da uzlaşma yapılmalıdır.Bir araya gelinmelidir. Eğitim bizim milli sorunumuzdur" dedi

Partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, hükümet tarafından TBMM'ye getirilen 4+4+4 kesintisiz eğitim sistemiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Kendisinin 7 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu olduğunu, babasının ilkokul mezunu olduğunu, annesinin ise okuma-yazma bilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Bu benim kuşağımın öyküsüdür. Anne ve babalar yoksulluk ve yoklukla mücadele ettiler. Aklın ve bilimin peşinden gittiler. Eğitim Anayasadan daha önemlidir. Eğitim insanı şekillendirir.

Niçin bu konuda uzlaşma yapılmıyor. Çocuklar hepimizin çocukları. Dayatma kültürüyle eğitim olmaz. 21. yüzyılda yapılan en büyük ayıplardan biridir. Anayasa değişiminde uzlaşma isteniyorsa, eğitim konusunda da uzlaşma yapılmalıdır. Bir araya gelinmelidir. Eğitim bizim milli sorunumuzdur. Hepimizin sorumlulukları var. Eğitim konusunda ortak çalışma oluşturmalıyız. CHP olarak kamuoyunu yoklaması yaptık, bununla ilgili açıklamayı yarın düzenleyeceğim basın toplantısıyla açıklayacağım. Halk ne istiyor. Bütün
ayrıntılarını halkla ve kamuoyuyla paylaşacağım ' dedi.

Temel eğitim çok önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, temel eğitimin güçlü kılınması gerektiğini belirterek, 'Türkiye'nin temel meselesi olan bu konu kanun teklifi olarak verilebilir mi? Böyle bir eğitim politikası Türkiye'yi ileri değil, geriye götürür. CHP grubu ve Türkiye'nin önünde elimi uzatıyorum; 'Gelin barış ve huzur içinde birlikte yapalım. Eğitim konusu iki partinin çatışma alanı değildir. Eğitim konusu uzlaşma konusudur. Bu kanun böyle geçerse, eğitimde Afrika ülkelerinin gerisine düşeriz. Bu yasa niye geldi, neden geldi bilen bile yok. Böyle bir yasa çıkarsa dünyada tek ülke biz olacağız ' dedi.

Hükümetin bu yasayı çocukların dini eğitim alması için yaptıklarını diyemediğini savunan Kılıçdaroğlu, 'Gizli kapaklı iş yapmanıza gerek yok. Türkiye tartışılan bir ülke olmalıdır. Türkiye her şeyden önce açık bir toplum olmak zorundadır. Sayın Başbakan komisyonda CHP'li milletvekilinin 12 saat konuşmasını eleştiriyor. Bir insan niye konuşur diye bir sormalıdır. Bu konuşmaları bundan sonra da yapacağız. Ta ki, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bunlar niye konuşuyorlar' diye soruncaya kadar. Erdoğan vicdanına sorsun. Bu teklifin içerisine birde 8-10 milyar dolarlık tablet bilgisayar dağıtımını Kamu İhale Kurumu dışarısına çıkarılıyor. Niye ihale yapmıyorsun. Otur adam gibi ihale yap. Ben bu ülkenin entelektüel birikimine, bilim adamlarına, saygın üniversitelerine güveniyorum. Susmayın, yürekli olun, cesur olun. Bu ülkenin ortak vicdanına gücenin. Anaların güveni buna engel olacaktır. Hiç korkmayın. CHP olduğu sürece sizleri hiç kimse engel olamayacak ' diye konuştu.

Adana Pozantı'da meydana gelen olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, medyanın önemli bir olayı ortaya çıkardığını ifade etti. Pozantı olayının Türkiye'de insan haklarının yerlerde süründüğünü gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 'CHP milletvekillerini görevlendirdim. Olaydan 8 ay geçmiş, tık yok. Olay ortaya çıkıyor. 3 maymun oynamaya devam ediliyor. Görev değişiklikleri yapılıyor. Bu görev değişiklikleri niye 8 ay önce yapılmadı. 8 ayda anlaşılmayan konu 72 saatte anlaşıldı. Bunun arkasını bırakmayacağız. Sonuna kadar gideceğiz ' dedi.

Başbakan'ın kendisinin söylediği 'Erbakan'ı arkadan hançerledin' sözlerini eleştirmesine değinen Kılıçdaroğlu, 'Ben ne dedim; 'Sen Erbakan'ı arkadan hançerledin.' Bunun neresi yanlış. Ben bir soru daha sorayım. 'Erbakan ile neden helalleşmedin.' Tık yok. Biz, bu ülkeye hizmet eden kim olursa olsun, hayatta ise hürmet, vefat etmişse rahmet okuruz. Bizim yetişme tarzımız bu. İnsanlığımız budur. Eğer Erbakan'dan helallik almak istiyorsan, Erbakan'ın arkadaşlarından iste. Eğer onların isimlerini bilmiyorsan, ben hatırlatayım. Git bu arkadaşlarından helallik iste. Hayır, sen isteyemezsin. Çünkü sen Erbakan'ı arkadan hançerledin ' dedi.

Kendisi hakkında TBMM'ye gelen fezlekeye değinen Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum; bu milletin oyuyla seçilen milletvekilleri niye hapiste ona cevap ver. Buradan meydan okuyorum; Yüreğin varsa, cesaretin varsa kaldır dokunulmazları, hesabını vereceğim ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı