Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cenazede izdiham yaşandı

21 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Mısır Kıpti Ortodoks Patriği Baba 3’üncü Şenuda’nın hayatını kaybetmesinin ardından binlerce Kıpti Hristiyan, kiliselere akın etti.

Başkent Kahire 'de bulunan Kıpti Ortodoks Patrikhanesi 'nin önünde toplanan 10 bine yakın Kıpti, 88 yaşında hayata gözlerini yuman Baba 3 'üncü Şenuda 'nın arkasından göz yaşı döktü. 3 'üncü Şenuda 'nın cenazesi özel kıyafetleri içinde patriklik tahtına oturur bir şekilde halka gösterildi. Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye, Hristiyan nüfusun yoğun yaşadığı Beni Süef, Asvan ve Luksor gibi kentlerde de Kıpti Hristiyanlar kiliselere giderek yas tutmaya başladılar. 3 'üncü Şenuda 'nın resimlerini taşıyan Kıptiler, ölen patriğin arkasından dualar ederken, ölüm haberi ile sarsılan birçok Hristiyan şok geçirdi. 40 yıldan beri Mısır Kıpti Ortodoks Patriği olan Baba 3 'üncü Şenuda, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Mısır 'ın ikinci Cumhurbaşkanı Enver Sedat döneminde patriklik görevine gelen 3 'üncü Şenuda 'nın 100 'e yakın dini eseri bulunuyor. Enver Sedat ile anlaşamadığı için ev hapsine konulan ve bir süre sürgüne gönderilen 3 'üncü Şenuda, Mübarek döneminde ev hapsinden kurtulurken yetkilerine kavuşmuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı