Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bir tebrik, bir öneri

8 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'li yazar Auster'ı davet etmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

  Başbakan Erdoğan, 'Yazar gelirse lütfen Türkiye'den sonra birlikte İsrail'e gitsinler. Gazze'yi gören tepede birlikte piknik yapsınlar 'dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

GAZZEYİ GÖREN TEPEDE PİKNİK YAPIN

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Paul Auster'i şu sözlerle eleştirdi:

'Geçtiğimiz hafta sonu ABD'li bir edebiyatçının Türkiye'yle ilgili ifadeleri yayınlandı. Belli ki ABD'li yazar Türkiye hakkında yanlış yönlendirilmiş. Bu ABD'li yazarın sözleri CHP Genel Başkanı tarafından cımbızlandı. Bu tartışmayı başlatan biz değiliz. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'dur. Bu ifadeler iç politika malzemesi haline getirilince dikkat kesildik. Türkiye'ye gitmeyeceğini söyleyen yazar 2010'da İsrail'e gitmiş. İsrail devlet adamlarıyla fotoğraf çektirmiş. İsrail'de tutuklu yazar ve gazeteci yok dedi. Kılıçdaroğlu papağan gibi tekrarladı. Sayın Kılıçdaroğlu başbakan öğrensin kaç tutuklu gazeteci var dedi. Umuyorum ki, İsrail'e arka çıkan bu sözleriyle birilerinin gözüne girmiştir. Ben olsaydım Mavi Marmara'ınn gitmesine izin vermezdim diyerek adını Türk siyasetine altın harflerle yazdırmıştı, tabii teneke. Kılıçdaroğlu son sözleriyle zirve yaptı. Bir gün BDP'nin vagonu, papağanı oluyor. Bir başka gün yabancı yazarlara çanak tutuyor. O yazarı Türkiye'ye davet etmiş. O yazar CHP'nin davetine icabet eder de gelirse lütfen Türkiye'den sonra birlikte İsrail'e gitsinler. Aksi takdirde bu seyahat eksik kalır. Gazze'yi gören tepede birlikte piknik yapsınlar. Arkalarına Gazze'yi alarak koro halinde söylediklerini tekrar etsinler. İsrail'de tutuklu gazeteci-yazar yok desinler. Bunu söylemek en hafif tabirle yalancılıktır. Filistin şehitlerine haksızlıktır. Öyle Filistinli yazarlar var ki, sürgünde. Kılıçdaroğlu Mahmud Derviş'in şu şiirini iyi dinlesin; 'Anam bu satırları kime yazdın. Karada, denizde ufukta kapatmışlar tüm yolları. Belki de benim gibisiniz adressiz. Evet nedir kıymeti insanın adresi yoksa.' Bu dizelerin şairi adresi olmadan Filistin'i göremeden gurbette can verdi. İsrail hapisanelerini göremeyen nice yazar, gazeteci var. israil'de tutuklu gazeteci yok demek Mahmud Derviş'e haksızlıktır. Kılıçdaroğlu ve ABD'li yazar Filistinlileri gazeteci yazar olarak görmüyorlarsa gitsinler İsrailli gazetecileri İsrail askeri sansür kurumuna sorsunlar.'

 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı