Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tekin'den Gül'e sitem

20 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Almanya Cumhurbaşkanı'nın gazeteciyi tehdit etmekten dolayı istifa ettiğini, Cumhurbaşkanı Gül'ün ise 15 dakikada MİT Kanunu'nu onayladığını belirterek, Arınç'ın 'Anayasa mahkemesine götürsünler' sözlerine ise, "Sayın Arınç söylemeseydi, biz götürmeyecektik canım.Biz neyi, nasıl yapacağımızı çok iyi biliriz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, katıldığı bir program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan MİT Kanunu'nu değerlendiren Gürsel Tekin, seçimden sonra Başbakan ve Bakanların açıklamaları olduğu ve bu açıklamalarında 'hiç kimse korkmasın, herkesin güvencesi biz olacağız' şeklinde ifadeler kullandıklarını hatırlatttı. 'Kendinizi koruyamadınız, bizi nasıl koruyacaksınız? ' diye soran Gürsel Tekin, 'Bir haftaboyunca adeta ringte dayak yemiş boksörler gibi evden çıkamadınız ' diye konuştu. Hükümetin gece yarısı bir kanunla kendini kurtarmaya çalıştığını fakat kurtaramayacağını belirten Gürsel Tekin, 'Dünyada iktidar güvencesi, demokrasilerde iktidar güvencesi diye birşey olur mu? ' diyerek, 'Allah uzun ömür versin. Başbakan yarın ölse ne olacak? Bir Neron gelse başımıza ne olacak? ' diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine 'içkili mekanlara gitmeyin' şeklinde bir çağrısı olduğu şeklindeki bir soruya ise, devletin kurumlarının iç kavga halinde olduğu bir durumda Kılıçdaroğlu'nun ilk kez böyle bir uyarı yapmadığını söyledi. 'Devletin kurumları bu kadar zaafiyet içindeyken, Genel Başkanımız ilk kez uyarmadı ' diyen Tekin, 'Dediyse de doğru demiştir. Destekliyorum ' değerlendirmesini yaptı.

Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'CHP sözünü tutup, MİT Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürmeli ' şeklindeki açıklamalarına da cevap verdi. 'Sayın Arınç söylemeseydi, biz götürmeyecektik canım ' diyen Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı 15 dakikada onayladığını, fakat en basit bir iş için bile Noter'de 2 saat beklenildiğini söyledi. 'Sayın Arınç biz neyi, nasıl yapacağımızı çok iyi biliriz ' diyen Tekin, 'Bize akıl vermeyi bıraksınlar. Bu düzen ne Arınç'a, ne Başbakan'a, hiçkimseye yaramaz ' şeklinde konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı'nın istifasını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Gül'ün kısa sürede MİT Kanunu'nu onaylamasını eleştiren Gürsel Tekin, 'İki Cumhurbaşkanı'nın tavrına bir bakın. Birisi gazeteciyi tehdit etmekten dolayı istifa ediyor, diğeri 15 saniyede imzalıyor. 'Susma sustukça sıra sana gelecek' diye bir sözümüz var. Sıra iktidara gelidğinde, Başbakan'ın da güvencesi hukuk olsun, sokaktaki simitçinin de güvencesi hukuk olsun, iktidar değil ' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir gazetecinin CHP Kurultayı'na davetlilerin alınmayacağı yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine, 26 Şubat'taki ilk kurultayın herkesin gözü önünde olacağını, gazetecilerinde kurultay salonunda olacağını belirterek, 27 Şubat'taki kurultayın ikinci gününde ise, davetlilerin ve gazetecilerin kurultay salonunda olmayacağını söyledi. Tüzükle ilgili talep edilen 9 maddenin 26 Şubat'ta görüşeleceğini kaydeden Tekin, 27 Şubat'taki kapalı oturumda ise özel birgündem olmayacağını ifade etti.

Gürsel Tekin, delegelerin kurultaya gitmeyeceği yönünde iddiaların olduğu hatırlatılması üzerineyse, kendisine bu yönde bir bilginin gelmediğini belirterek, 'Örgütü kimse kavramış değil. CHP'nin örgütleri 50 yıldır inançlarıyla mücadele ediyor, ne yapacağını çok iyi bilir ' dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ayrıca Diyanet'in 'En dindar vatandaş' uygulaması olacağı yönündeki bir soruya ise, 'Diyanet'in öyle bir hata yapacağını zannetmiyorum. Kimin elinde öyle bir terazi var. Varsa önce bakanların, bakan çocuklarının dindarlığını ölçsünler, bakalım ne çıkacak? ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı