Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tayland'da hulahop rekoru

14 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı Tayland’da 4 bin 183 kişinin katılımı ile hulahup çevirme rekoruna imza atıldı.

Hulahup çevirme rekoru 2010’da 2 bin 496 kişi ile Tayland’da kırılmıştı.Tayland’ın başkenti Bangkok’daki Thammasat Üniversitesi’nde hulahup çevirmede dünya rekoru denemesi gerçekleştirildi.

Rekor denemesi, Tayland Sağlık Bakanlığı’nın organize ettiği sağlık günlerinin Son gününde yapıldı. Rekor denemesi için üniversitesinin stadyumunda 4 bin 580 kişi toplandı. Rekor denemesinde ise hakemlik görevini Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici yaptı.Rekor denemesi 4 bin 580 kişi ile başlarken, 397 kişi hulahupları 2 dakikadan önce düşürdükleri için elendi. Geriye kalan 4 bin 183 kişinin iki dakika boyunca hulahupları çevirmesi ile dünya rekoru kırıldı.Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici’ye sayım için 110 kişilik bir ekip yardımcı oldu. İki dakika Sonrasında kendi gözlemleri Sonucu ve 110 saymanın verdiği raporu inceleyen Gemici, Tayland’ın 4 bin 183 kişi ile hulahup çevirme rekorunu kırdığını ilan etti.Yeni rekor sertifikası ile Tayland Sağlık Bakanı Yardımcısı Chonlanan Srikaew’e verildi.

Rekor ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan Chonlanan Srikaew, rekor denemesi ile sağlıklı yaşam ve hareketli vücudun insan hayatındaki önemi ile ilgili mesaj vermek istediklerini söyledi.

Srikaew, Tayland olarak bu rekoru kırdıklarından dolayı çok memnun olduklarını da sözlerine ekledi.Gemici ise Cihan’a yaptığı açıklamada, böyle bir dünya rekoruna davet edildiği için memnun olduğunu ifade etti.

Gemici, Tayvan’ın 2010’da 2 bin 496 kişi ile kırdığı hulahup çevirme rekorunun artık 4 bin 183 kişi ile Tayland’a geçtiğini söyledi.

Türk insanına da çağrı yapan Gemici, beklemeden Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurarak yeteneklerini sergilemelerini ve Türkiye’nin ismini gururla dünyaya duyurmalarını istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı