Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kıbrıs Müzakereleri

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarınki liderler görüşmesinin son görüşme olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, müzakerelerdeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eroğlu, "BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yarınki görüşmeden sonra görüşlerini, düşüncelerini aktaracağına göre bu safhada görüşmenin bir anlamı olmaz" dedi.

Yarınki liderler görüşmesinin son görüşme olabileceğini, yarından itibaren Downer'ın raporunu ve Genel Sekreterin tavrını bekleyeceklerini kaydeden Eroğlu, "Vereceği rapordan sonra Genel Sekreterin tavrının ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Geleceğe yönelik kararlarımızı bir daha gözden geçirip ona göre hareket edeceğiz" şeklinde devam etti.

Eroğlu, Kıbrıs'a geldikten sonra görüşmeye devam ettiği BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ın gerek kendisi gerekse özel temsilcisiyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Downer'ın cuma günü görüşlerini aktaracağı BM Genel Sekreteri ile daha sonra New York'ta buluşacağını ve kararını bekleyeceğini kaydeden Eroğlu, "Biz de Genel Sekreterin, Downer'ın verdiği bilgi ışığında ve yazdığı rapor doğrultusunda nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyoruz" dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı