Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhsin Yazıcıoğlu anılıyor Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 3. yılında tüm sevenlerinin de katıldığı bir törenle kabri başında anıldı.

Yazıcıoğlu, vefatının 3. yılı dolayısıyla Tacettin Dergahı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları, annesi Fidan Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve birçok seveni katıldı.

Sivas'tan da gelenlerin olduğu ve partililerin de Tacettin Dergahı'nı doldurduğu törende, Yazıcıoğlu için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun inandığı davasının peşinden koştuğunu ve ömrünün belli bir kısmının cezaevlerinde geçtiğini söyledi.

"O tam anlamıyla iman etmiş bir Müslüman'dı" diyen Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası sadece 75 milyonunun davası değildi. Muhsin Yazıcıoğlu, başta Türk-İslam coğrafyası olmak üzere, yeryüzündeki bütün mazlum milletlerin sesi olmaya, soluğu olmaya gayret etti ve böyle bir hayat yaşadı" diye konuştu

Destici ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte aynı helikopterde bulunan ve kazada hayatını kaybeden İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'e de Allah'tan rahmet diledi. Desticinin konuşmasının ardından ise, merhum Yazıcıoğlu'nun kabrinin başında Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

"KAZAYLA İLGİLİ ŞUANA KADAR BİR NETİCE ALINMADI"
Anma töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Bu geçen 3 yılda çok üzgünüm ama, adını henüz koyamadığım bir takiple geçiriyoruz. Ve yine çok üzgünüm ki, henüz bir netice alabilmiş değiliz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Lütfen artık bir takım şeyler ortadayken bu olayı biran önce aydınlatsınlar ve tüm kamu vicdanını da biran önce rahatlatsınlar" diye konuştu

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayattayken kendilerine gölgesinin yettiğini belirten Gülefer Yazıcıoğlu, "Özlemiyor muyuz, özlüyoruz. Acı çekmiyor muyuz, çok acı çekiyoruz ama Başkan bize öyle güzel bir manevi miras bıraktı ki, bunların hepsini bize dindirmemize sebep oluyor. Allah ondan razı olsun. İyi ki eşim, iyi ki çocuklarımın eşi olmuş. Onunla son derece onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Gülefer Yazıcıoğlu, bir gazetecinin bazı bulgular olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmenin ardından helikopter kazasıyla ilgili bir gelişmenin olup olmadığını sorması üzerine ise, "Biz onu kamuoyuyla paylaşmadık. Ne olduğunu da kamuoyuna söylemedik. Çünkü şuydu nedeni; bir takım tedbirler alınmasın, deliller karartılmasın diye yapmıştık. Biz bunu da kendimiz bulmuş değiliz onu da söyleyeyim, Muhsin Başkanı seven, ona inanan insanlar bunları bize gönderiyor. Evimizegönderiyorlar. Dolayısıyla biz bunu Sayın Cumhurbaşkanı'na götürdük. Ama şuana kadar bir netice alabilmiş değiliz" şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı