Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Filistin'in BM'ye üyelik talebi

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in önceliğinin Birleşmiş Milletler'e ''Üye olmayan devlet statüsü'' için başvurmak olduğunu söyledi.

Ramallah'ta Filistinlilere seslenen Abbas, BM üyeliğine ilişkin Filistinli liderlerin iki yıl boyunca birçok engelle ve baskıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, ''Ancak mücadelemizde pes etmedik. Bu yolda, üyeliği elde edene kadar da devam edeceğiz'' dedi.

Hamas ve İslami Cihad Örgütü'nün de kendileriyle aynı fikirde olduğunu dile getiren Abbas, ''Filistinliler olarak meşru taleplerimiz, uluslararası meşruiyet temeli üzerine kurulmuş adil bir barış ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletidir'' diye konuştu.

Mahmud Abbas, Filistin liderlerinin değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğuna dikkati çekerek, Filistinli esirlerin serbest bırakılması için de çaba göstereceklerini kaydetti.

Filistin'in BM'de, ''Üye olmayan devlet statüsü'' kazanmak için yaptığı başvurunun, Genel Kurulda Abbas'ın katılımıyla 29 Kasım Perşembe günü ele alınması bekleniyor.

Muhabir: Kays Ebu Semra/Hacer Bal- Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Murat Taydaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı