Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

30 Ağustos Zafer Bayramı

31 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile diğer resmi erkân, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla Ankara’da ilk kutlama Anıtkabir’de gerçekleşti. Geçen yıllardan farklı olarak bu yılki törende sivil devlet erkânı yerini aldı. İlk kez Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığı nedeniyle vekâleten TBMM Başkanı Cemil Çiçek yer aldı. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, çok sayıda kabine üyesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kuvvet komutanları ve diğer resmi erkân katıldı.

Aslanlı Yol’dan yürüyen devlet erkânı, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu, istiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, mozoleye üzerinde Cumhurbaşkanı yazılı çelengi mozoleye bıraktı.

"ARAMIZA NİFAK SOKMAK İSTEYENLER YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKTIR"
Daha sonra Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Çiçek Özel Defter'de şu ifadelere yer verdi: "Aziz Atatürk, tarihimizin en önemli gurur günlerinden Büyük Zafer'in yıldönümünde huzurunuzdayız.

Büyük yokluklar içinde güçlü ordulara karşı Kurtuluş Savaşı'nda verdiğiniz mücadele milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yüce Milletimiz ve Kahraman Ordumuzla 30 Ağustos'ta muazzam bir destan yazdınız. Bizlere bu cennet vatanı ve cumhuriyeti miras bıraktınız. Bizler bu ülkenin her karış toprağı için ne bedeller ödendiğinin bilincindeyiz. Emanetiniz güvenilir ellerdedir, emanetinize sonsuza kadar kararlılıkla sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Bin yıldır etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olan milletimiz birlik ve beraberliğinden aldığı güçle, hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor. Aramıza nifak sokmak isteyenler, tarihin her döneminde olduğu gibi hüsrana uğrayacaktır. Zafer Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun." Resmi erkânın Anıtkabir ziyareti saat 08.45'te başladı.

Bu yılki kutlamalara rahatsızlığı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yurt dışında bulunduğu için törende yer almadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 11.15'te Ankara Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Hipodrom'da gerçekleştirilecek geçit töreniyle devam edecek. Töreni Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izleyecek. Kutlamalara, saat 16.00'da Kara Harp Okulu'nda düzenlenecek 163. Dönem Diploma ve Sancak Teslim Töreniyle devam edilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı