Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Trt Türk Azez'deydi

17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Suriye 'nin kuzeyinde Türkiye sınırına birkaç kilometre mesafede yer alan Azez'de düzenlenen hava saldırısında 80 kişi hayatını kaybetti.

Çok sayıda evin yıkıldığı bombardımanda muhaliflerce kaçırılan yedi Lübnanlı'nın da yaralandığı, dördününse kayıp olduğu belirtildi.

Suriye'nin dört bir yanında kan akmaya devam ediyor. Ülkenin kuzeyindeki Azaz kasabasına düzenlenen hava saldırısında 80 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.

Başkentin Haresta ve Kabun bölgelerine helikopterlerden ateş açılması sonucu çok sayıda ev hasar gördü.

Kentte sabah saatlerinde de şiddetli bir patlama meydana geldi.

Genelkurmay başkanlığı yakınındaki bir otoparkta meydana gelen patlamada, bomba yüklü bir araç yanındaki yakıt tankeri ile birlikte infilak etti. Olayda 3 kişi yaralandı.

Şiddetli patlamada yakında bulunan ve Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin de kaldığı otelin camlarının kırıldığı, ancak gözlemcilerden yaralanan olmadığı kaydedildi.

Saldırının sorumluluğunu Özgür Suriye Ordusu üstlendi.

İsyancı komutan Ahmed Gazali ise ajansa yaptığı açıklamada, muhaliflerce Mayıs ayı sonundan bu yana rehin tutulan 11 Lübnanlı'dan yedisinin bombardımanda yaralandığını belirtti.

Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu ifade eden Gazali, diğer dört Lübnanlı'nın enkaz altında olabileceğini söyledi. İsyancı komutan, 'Rehinelerin tutulduğu bina da vuruldu. Kayıp Lübnanlıları bulmak için yürüttüğümüz arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Sağ olarak bulunmaları için Allah'a dua ediyoruz ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı