Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan'ın Orta Asya turu

9 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Kırgızistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9-11 Nisan günleri arasında Bişkek'e yapacağı ziyareti bekliyor.

Erdoğan, ziyaret kapsamında yarın akşam saatlerinde Bişkek'e gelecek.

Bişkek Manas Havaalanı’nda Kırgızistan Başbakanı Cantöre Satıbaldıyev ve diğer ilgililer tarafından karşılanacak olan Başbakan Erdoğan daha sonra ikametine ayrılan otele geçecek. Erdoğan, 10 Nisan’da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Meclis Başkanı Asılbek Ceyenbekov'le de bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan, ziyareti devamında Atambayev eşbaşkanlığında Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) ikinci toplantısına iştirak edecek.

Bu arada Kırgızistanlılar Erdoğan’ın ziyaretine büyük önem veriyor. Ziyareti merakla beklediklerini dile getiren Bektur İbrahimoğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) duygularını söyle dile getirdi: “Türkiye, Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan kardeş ülke olarak bize oldukça yardım veriyor. Neticelerini de görüyoruz. Erdoğan hükümeti tarafında Atatürk yolunda giden Türkiye, bugün doğu ve batı arasında köprü görevi görmekte. Bu ülkeden çok şey öğrendik ve çok şey öğrenmeye devam edeceğiz.”

Kırgızistan Başbakanı Satıbaldiyev ile birlikte heyetlerarası görüşmeye de katılacak olan Erdoğan, daha sonra Kırgız-Türk İş Forumu'na katılacak. Başbakan Erdoğan, Kırgızistan ziyareti kapsamında ayrıca Kırgız-Türk Manas Üniversitesi ile yapımı devam eden Bişkek Camisi ve Külliyesi inşaatını da ziyaret edecek.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasında sağlık, ulaşım, turizm ve tarım alanında yeni anlaşmalar imzalanacak.

Erdoğan son olarak 1-2 Şubat 2011'de Kırgızistan'ı ziyaret etmişti. Başbakan Erdoğan Bişkek temasları sonrasında 11 Nisan’da bölgedeki ziyaretinin ikinci ayağı Moğolistan’a geçecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı