Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye, Tunus için devrede

20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tunus'a sağlanan rekor yardım, Tunus Başbakanı Ali Laarayedh ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katıldığı törenle Tunus hükümetine teslim edildi.

Arap Bahari'nin ardından Tunus'ta kurulan yeni yönetime en büyük destek Türkiye'den geldi. Türkiye'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla yaptığı en büyük yardım olan araç ve ekipman desteği Tunus'un Başkenti Tunus'ta düzenlenen törenle teslim edildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tunus temasları sırasında, Tunus Başbakanı Ali Laarayedh tarafından kabul edildi. Bozdağ, kabul sırasında Tunus'ta yeni güvenoyu alan Ali Laarayedh'i tebrik ederken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını da iletti.

TİKA ARACILIĞIYLA 13 BİN 367 ARAÇ VE EKİPMAN TUNUS'A TESLİM EDİLDİ

"Tunus Emniyet Teşkilatı'nın Modernizasyonu Projesi" kapsamında Türkiye, Tunus'a 30 4x4 pick-up,60 14 koltuklu midibüs, 5 30 koltuklu otobüs, 30 polis otosu, 100 polis motosikleti ile polislerin kullanımı için çok sayıda araç ve ekipman teslim edildi. TİKA aracılığıyla "Tunus Mahalli İdarelerinin Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde, 32 çöp kamyonu, 30 yol süpürme aracı, 30 damperli kamyon, 50 kazıcı-yükleyici iş makinesi hibe edildi.

Tunus'ta yapılan teslim töreni sırasında Tunus Başbakanı Ali Laarayedh ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tören alanındaki araçları inceledi. Tunus Başbakanı Ali Laarayedh ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, polis motosikleti, çöp kamyonu ve kepçenin direksiyonuna geçmesi renkli görüntüler oluşturdu. Bozdağ, Türkiye'nin, TİKA aracılığıyla Tunus'a yaptığı yardımın büyük önem taşıdığını belirtirken, Türkiye'nin Tunus'a yönelik desteğinin devam edeceğini açıkladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı