Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kağıthane'ye 158 milyonluk yatırım

10 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti hükümeti olarak göreve ilk başladıkları günlerde ciddi engellemelerle karşılaştıklarını söyledi.

Projelerinin veto edildiğini aktaran Yazıcı, engellerin ortadan kalkmasıyla halka daha verimli hizmet ettiklerini kaydetti.

Bakan Yazıcı, Kağıthane Belediyesi’nin Saphire Seyir Terası'nda sembolik olarak düzenlediği ‘158 milyon TL’lik Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Programdaki konuşmasında, Kağıthane’nin 1987 yılına kadar Şişli’nin bir mahallesi olduğunu kaydeden Yazıcı, bu tür faaliyetlerin ilçeler için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yazıcı, "Yapılan ünitelerin hepsi insan odaklı. Kimi sağlıkla alakalı, kimi eğitimle alakalı, kimi sportif faaliyetlerle alakalı ve hayatın her alanını kuşatan üniteler tasarlanmış. Kamu adına sorumluluk üstlenmiş, seçimle gelmiş yerel birimlerin uyumu, oradaki verimi hizmet kalitesini artırır. Ben burada da onu görüyorum. Burada idari birimlerle belediye birimlerinin verimli çalışması, birinin tasarladığına diğerinin takoz olmaması, engel teşvik etmemesi ve belli bir vizyonla insan odaklı projelere yönlenmeleri çabayı artıran ehemmiyetlerdendir." dedi.

Yönetimlerin kendi içindeki uyumunun önemli olduğunu ve aynı düşünceleri paylaşmasının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Yazıcı, "Biz emaneti aldığımız günlerde merkezde çok büyük engellerle karşılaşmıştık." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:"Halkın hizmetine sunmak üzere yol açacak düzenlemeleri içeren yasa yada anayasal düzeyde yada idari işler düzeyinde yaptığımız tasarruflar şu veya bu mülahazalarla veto ediliyor geri gönderiliyor. Bir başka engellerle karşılaşıyoruz. Onlar ne zamanki ortadan kalkmaya başladı, demokratik kriterler toplumun her kesiminde egemen olur duruma geldi hizmette yoğunluk ve kalite daha da arttı. Türkiye, inşallah cumhuriyetin kuruşunun 100. yıl dönümü olan 2023’te, 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına 25 bin dolar gelire ulaşacak. En azından 10 tane limandan birisini uluslararası liman olarak inşa edecek. Türkiye ekonomisi, dünyanın en büyük 10. ekonomisi haline gelecek. İşte bu mentaliteyle o hedefe doğru ilerliyoruz." Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da 2004’ten bu yana zamanla yarışarak hizmet ürettiklerini kaydetti.

500 bin kişilik Kağıthane ailesine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kılıç, yaptıklarını çalışmalarla ilçedeki çarpık ve kalitesiz yapıların yüzde 25 i yenilediklerini vurguladı. Program, temsili açılış töreniyle Son buldu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı