Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hırsızlık Operasyonu

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır ve batı illerinde profesyonel yöntemlerle ev ve iş yerlerini soyan hırsızlık çetesine operasyon düzenledi.

Özel harekat polisinin zırhlı araçlarla katıldığı operasyon helikopter desteğiyle gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerinin de aralarında olduğu çete üyelerinin kaldığı evlere baskın düzenleyen polis 10 kişiyi gözaltına aldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, asayişten sorumlu müdür yardımcısı İlhan Kara ve Asayiş Şube Müdürü Emin Tığlı ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek operasyonun ayrıntılarını anlattı. Sağlam, çetenin hırsızlık olaylarında kullandığı aletler ile hırsızların kaldığı evlerde ele geçirilen silahlar ve çetenin hırsızlık yöntemleri hakkında bilgi verdi. Mustafa Sağlam, Diyarbakır’da 14, İzmir’de 1 adres olmak üzere toplam 15 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldığını söyledi.

Sağlam, 'örgütlü olarak ikametten hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, konut ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmek, mala zarar vermek, suç eşyasını satın almak, silahla kasten yaralama' suçlarını işleyen 2’si yaşı küçük toplam 10 kişinin yakalandığını kaydetti.

ÇETE ‘DÜĞÜNE GİDİYORUZ’ PAROLASIYLA TOPLANIYORDU
Diyarbakır, İzmir, Denizli, Manisa ve Elazığ’da hırsızlık olaylarını gerçekleştiren çetenin kendi aralarında telefon konuşmaları da teknik takibe takıldı. Çetenin dinlenme ihtimaline karşı görüşmelerinde hırsızlık öncesi 'Bugün düğün var’ ya da 'Düğüne gidiyoruz' şeklinde şifreli konuştukları ortaya çıktı. Emniyet müdürü Mustafa Sağlam, suçlu ve suçlarla mücadele ederken halkın desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sağlam, kentsel dönüşüm projelerinin başarılı bir şekilde uygulanması halinde suç oranının ciddi şekilde düşeceğini kaydetti.

Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, 45 fişek, 16 kol saati, 7 cep telefonu, bir navigasyon cihazı ve hırsızlıkta kullanmak amaçlı özel imal edilmiş T şeklinde bir alet, 7 oyun cihazı, 6 oyun konsolu, 4 LCD televizyon, 4 bilgisayar monitörü, 3 tornavida, 2 kurbağacık ve bir adet bijon anahtarı ele geçirildi. Çetenin Diyarbakır’da 28, İzmir’de 6, Denizli’de 3, Manisa ve Elazığ’da 1’er olmak üzere toplam 38 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Zanlılar Diyarbakır adliyesine sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı